Gündem PTT HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali tespiti

PTT HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali tespiti

01.04.2015 - 11:42 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

PTT HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali tespiti

Hızlı Geçiş Sistemi’ne tüm karayolları üzerindeki köprü ve otoyollarda geçiş geçtiğimiz yıl içerisinde tamamlandı. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile özellikle karayollarında bulunan köprü ve otoyol gişelerindeki OGS ve KGS sistemlerinin yaratmış olduğu trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılması amacı ile geliştirilmiştir. HGS sistemi aynı zamanda da karayollarında çok daha çağdaş sistemlere geçilebilmesi amacı ile geliştirilmiştir.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Tamamen mobil teknoloji tabanlı bir sistem olarak geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde araç sürücülerinin OGS ve KGS gişelerinde olduğu gibi kart okutma çilesi ile uğraşmadan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarından durmadan geçiş yapabiliyor. Bu durum özellikle OGS ve KGS sistemlerinde köprü ve otoyol gişelerindeki cihazlarda araç sürücülerinin kartlarını okutmak için durmaları ve bu durumdan kaynaklı olarak fazla zaman kaybetmelerinin zaten yoğun olan trafikte yarattığı kilitlenme etkisinin önüne geçilerek, karayollarındaki trafiğin yüksek oranda rahatlatılabilmesi amaçlanıyor.

Hızlı Geçiş Sistemi kartı ve çipli etiketi olarak iki ayrı üründen oluşan bu yeni ve teknolojik sistemde, HGS bakiye kullanımı her iki üründe de ortak olarak gerçekleşiyor. Araç sürücüleri araçlarının ön camlarının kolay görünen kısımlarına HGS çipli etiketi yapıştırıyor. HGS kartı ve HGS çipli etiketi ise PTT şubelerine araç sürücülerinin araç ruhsatı ve kimlikleri ile yapacakları bireysel başvuru ile alınabiliyor. HGS çipli etiketinin ön camda bulunması HGS gişelerinden geçişler sırasında HGS bakiye üzerinden otomatik olarak ödemenin durmaya gerek kalmadan alınabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu gibi yeni nesil avantajları bulunuyor olması sayesinde karayollarındaki köprü ve otoyol gişelerindeki trafik yoğunluğunun önüne geçilebilmesidir. HGS bakiye yönetiminde de pratik yenilikler getiren PTT Müşteri Hizmetleri araç sürücülerinin HGS bakiyelerinin azalması veya tükenmesi durumunda kart alımlarında cep telefonu numaralarına SMS ile bildirim yapılıyor. Bunun dışında araç sürücülerinin HGS bakiye sorgulama işlemlerinde PTT Müşteri Hizmetleri Destek Hattı ve PTT şubeleri aracılığı ile çok daha pratik ve kolay bir şekilde bakiye öğrenme imkanı sağlanıyor.

HGS bakiye sorgulamalarında bir diğer yöntem ise online yöntemdir. Dijital ortam üzerinde yer alan PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasında bulunan müşteri hizmet bölümünden HGS bakiyesi kolayca öğrenilebiliyor. Ancak bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin PTT Müşteri Hizmetleri’ne üyeliği bulunmuyor ise ‘üyelik’ penceresinden ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi bilgisi’ ve ‘şifre belirleme’ ile üye olabiliyor. Üyelik işleminden sonra bakiye sorgulaması kolayca yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Yeni geçilen Hızlı Geçiş Sistemi’nde araç sürücülerinin gişelerden gerçekleştirecekleri yasa dışı geçişlerinden kaynaklı ceza uygulamalarının bulunup bulunmadığını internetten HGS geçiş ihlali sorgulama öğrenebilme imkanı bulunuyor. PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfası üzerinde yer alan geçiş ihlali sorgulama ekranından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi yaparak, HGS gişelerinden yaptığınız geçiş ihlallerinden kaynaklanan cezanızın bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz.