Gündem PTT HGS Güncel Bakiye Öğrenme nasıl yapılır?

PTT HGS Güncel Bakiye Öğrenme nasıl yapılır?

19.10.2015 - 01:28 | Son Güncellenme:

PTT online hizmetler aracılığıyla HGS bakiye sorgulama ve HGS bakiye ödeme işlemlerini yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizin devamını okuyunuz.

PTT HGS Güncel Bakiye Öğrenme nasıl yapılır

HGS sistemi köprü ve otoyol girişlerinde daha hızlı ve seri bir şekilde geçiş yapabilmemizi sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde artık köprü ve otoyol girişlerinde duraksamadan geçiş yapılabilmektedir. HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi kurulmadan önce köprü ve otoyol girişlerinde OGS ve KGS sistemleri yer almaktaydı. Bu sistemler köprü ve otoyol girişlerinde geçiş zamanında baya bir beklettiği için giriş yerlerinde sıralar oluşmaya başlamıştır. Bu yüzden HGS sistemi devreye girmiştir. Sürücüler HGS sistemini kullanabilmek için ilk olarak PTT kurumlarına giderek bir HGS hesabı oluşturmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Vatandaşlar PTT kurumlarından bir hesap açtıktan sonra PTT kurumlarından bir çip almaları gerekmektedir. Bu aldıkları çipi araçlarının ön camına taktıktan sonra HGS sistemi ile geçiş yapabilmektedir.HGS sistemini ayrıca anlaşmalı olan bankalar ile de üye olabilirsiniz. HGS bakiyenizi anlaşmalı bankalardan öğrenebileceğiniz gibi PTT kurumuna giderek de HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS sisteminden geçiş yaptıktan sonra bakiyeniz azılır. Sisteme kayıtlı cep telefonunuza da HGS sisteminden bilgi mesajı gelir. HGS bakiye sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini HGS müşteri hizmetleri internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS müşteri hizmetlerinden işlem gerçekleştirmek için sisteme kayıtlı bir üyeliğinizin bulunması gereklidir. HGS müşteri hizmetlerine üye olabilmek için internet üzerinden HGS müşteri hizmetleri internet sayfasına giriş yapmalısınız. HGS müşteri hizmetleri giriş bölümünü seçtikten sonra sol tarafta bulunan seçeneklerden üye olun seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı, e-posta adresinizi girdikten sonra ve şifre oluşturmanız gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemini tamamladıktan sonra sağ tarafta olan giriş sayfasına e-posta adresinizi ve biraz önce oluşturduğunuz şifrenizi sisteme girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra HGS bakiye sorgulama ve HGS ile ilgili bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama işlemini PTT kurumunun HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden gerçekleştirebildiğiniz gibi HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan geçiş ihlali sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Geçiş ihlali sorgulama seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfaya sorgulama yapmak istediğiniz aracın araç plaka numarasını girmeniz gereklidir. Araç plaka numarasını girdikten sonra ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini gerçekleştirdikten sonra eğer aracınızın plakasının üzerinde bir geçiş ihlali varsa bunu bir an önce ödemeniz gereklidir.