Gündem Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Bayram tatili için sevindiren haber!

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Bayram tatili için sevindiren haber!

20.04.2019 - 16:58 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatili için şimdiden planlarını yapmaya başlayan vatandaşlar Bayram tatili kaç gün olacak sorusuna yanıt arıyordu. Turizm sektörüne hareket getirmesi açısından da turizmcilerinden bayram tatili 9 güne çıkarılsın talebi değerlendirildi. Peki Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Bayram tatili ne zaman başlayacak?

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu mu Bayram tatili için sevindiren haber

Ramazan Bayramı tatili için geri sayım sürerken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile Bayram tatilinin ne zaman başlayap ne zaman sona ereceği vatandaşlara duyuruldu. Buna göre Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar Ramazan Bayramı tatiline 3 Haziran Pazartesi 13:00'da başlayacak. Perşembe günü sona erecek olan Ramazan Bayramı Cuma günü de kamu kurum ve kuruluşlarında asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla izinli olarak geçirilmesi Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi:

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanılmayan idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği kaydedildi.