Recep Aktuğ kimdir?

Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve oyuncu olan Recep Aktuğ kaç yaşında? İzmir doğumlu Recep Aktuğ eğitim hayatını nerede tamamladı? İşte Recep Aktuğ hakkında merak edilenler...

Recep Aktuğ kimdir?

Adını başarılı projelerde duyuran Recep Aktuğ kimdir? İlk ve orta eğitimini İzmir'de tamamlayan Recep Aktuğ, liseye devam ettiği 1973 yılında Anadolu Pop tarzında müzik yaptığı Gelenek adlı bir grubu vardı. İlk profesyonel çalışmasını da bu grupla İzmir Mogambo Gece Klubü'nde yaptı.İşte Recep Aktuğ'un kariyeri için attığı adımlar...

RECEP AKTUĞ KİMDİR?

Recep Aktuğ 13 Mayıs, 1954 doğumlu Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve oyuncu.

1974 yılında Şişli Siyasal Bilgiler Y.O'nda okurken Grup Stüdyo adlı bir gruba katıldı. Siyasal Bilgiler'de dört sene okuduktan sonra TM Devlet Konservatuvarı'na kaydoldu. Eğitimi süresince pazarlamacılık, grafikerlik gibi işlerde de çalıştıktan sonra arkadaşı Tufan Aksoy vasıtasıyla Çetin Emeç yönetiminde Hürriyet Magazin bölümü Hafta Sonu Gazetesi'nde muhabir olarak çalışmaya başladı.

Muhabirlik yaptığı bir buçuk yılın ardından Şat Yapım'da organizasyon bölümüne girdi. Antalya, Anamur Girne, Akşehir festivallerinin yönetiminde çalıştı. Festivallerin bitişiyle Şat Yapım'ın da ticari hayatı son bulunca, Recep Aktuğ, Baha Boduroğlu, Ertuğrul Çayıroğlu ve Tuğrul Karataş ile birlikte Arı Yapım adlı bir şirket kurdu. Şirketin ilk sanatçısı Sezen Aksu, ilk ürünü de Kaybolan Yıllar'dı. Bu çalışmayı Türkiye'de olay haline gelen "Disko Fasıl" takip etti. Ancak bu birliktelik de fazla uzun sürmedi. Recep Aktuğ, 1976 yılında Türkiye'nin ilk eşlik vokal grubu olan Kısa Dalga Vokal Grubu'nu kurdu.

Kısa Dalga ilk gece çalışmasını Ayten Alpman ile Sheraton otelinde yaptı. 1978 yılında Antalya Altın Portakal Şarkı yarışmasına iki beste ile katılan Aktuğ ikincilik ve yedincilik ödülü kazandı. Aynı sene Ajda Pekkan ile yine Süper Show, Sezen Aksu Caddebostan Maksim gazinosunda çalışmaya başladı. 1979 yılında Cantekin ile Eurovision'a katıldı, 1981 yılında Giden Gençliğe ve Canım adlı şarkılarıyla ilk kırkbeşliğini çıkardı.

1983 yılında Buğra Uğur'un bestesi ile Eurovision Türkiye birincisi olarak Çetin Alp ile Almanya'da Türkiye'yi temsil etti.

Birçok bestesi ve şarkı sözü çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilen Aktuğ; birçok reklam filminde ve dizide de rol aldı.

Recep Aktuğ'nun Esen Müzik etiketiyle çıkmış Alışma Bana - Siyah Gül ve Yaşamak adlı üç müzik albümü bulunmakta.

Stüdyo albümleri

2009: Alışma Bana
2010: Alışma Bana DVD
2011: Siyah Gül
2013 Yaşamak

Filmografi

2004-2005 Kurtlar Vadisi Ender Demiray Podoso Cumhuriyeti Fahri Konsolosu
2008-2009 Kollama Haldun
2008-2010 Aşk-ı Memnu Hilmi Önal Firdevs kızı Peyker'in eşi Nihat'ın babası
2012 Fetih 1453 XI. Konstantinos Son Bizans İmparatoru
2014 Çılgın Dersane Üniversitede Fuat Hoca Beden Eğitimi Hocası

Fuat Oktay: Kaldığımız yerden devam ederizCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "120 saatlik ara istediler, 'buyurun' dedik. Eğer o süre dolduğunda verilen sözler yerine getirilirse zaten Barış Pınarı Harekatı amacına ulaşmış demektir. Hayır değilse, kaldığımız yerden çok daha kararlı şekilde devam ederiz" dedi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber