Gündem Rehber köpekler görmeyenin gözü

Rehber köpekler görmeyenin gözü

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Görme engellilere yardımcı olacak rehber köpekleri bulan ‘Rehber Köpekler Derneği’ ile evcil hayvan mamaları üreten Nestlé Purina PetCare önemli bir iş birliğine imza attı. Daha çok görme engelli bireye yardımcı olmak için yapılan iş birliği düzenlenen toplantıyla duyuruldu.

Rehber köpekler görmeyenin gözü

Nestlé Purina Petcare Genel Müdürü Ayça Erkol ve Rehber Köpekler Derneği kurucularından Nurdeniz Tunçer’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, katılımcılara rehber köpeklerin görme engellilerin hayatındaki rolü anlatıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Ayça Erkol, “Bugüne kadar 10 ton mamayı rehber köpeklerle buluşturduk. Rehber köpekler, görme engelli bireylerin hayatında büyük önem taşıyor. Bunun için de dernekle beraber çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Tunçer de şunları söyledi: “Türkiye’de bugün 756 bin görme engelli birey bulunuyor. Derneğimize rehber köpek sahiplenebilmek için başvuranların sayısı ise 250. Şu anda aktif olarak çalışan rehber köpek sayımız 4, terapi köpeği sayımız 3 ve eğitimde olan köpek sayımız 7. Bu sayının artması için çalışmalarımız devam ediyor.”