Gündem Rehin almak için hazırlık yapmışlar

Rehin almak için hazırlık yapmışlar

12.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İbrahim Kalın, Mustafa Varank ve Numan Kurtulmuş’un darbecilerin nedefinde olduğu ve rehin alınması için hazırlık yapıldığı ortaya çıktı

Rehin almak için hazırlık yapmışlar

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelde baskın girişiminde bulunulmuş, Ankara’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da aralarında bulunduğu komutanlarla beraber Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da rehin alınarak Akıncı Üssü’ne götürülmüştü.

Haberin Devamı

Not kağıdında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yaşananlara ilişkin devam eden soruşturması kapsamında, Erdoğan, Kasırga gibi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da darbecilerin hedefinde olduğu anlaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle darbe girişiminin ardından Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan kararla Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçirilen dokümanlara ilişkin 4 Ocak 2017 tarihli inceleme ve tespit tutanağı savcılığa ulaştı.

CD ortamında gönderilen belgelere ilişkin tutanakta, dosya şüphelilerinden tutuklu 26. Tabur Komutanı Kurmay Albay Murat Korkmaz’a ait Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı, 2. Tugay Komutanlığı 4. Grup bölümü Tabur Komutanlığı binasında Tabur Komutanlığı odasındaki aramada 5 rakamı ile numaralandırılmış zarf bulunduğu belirtildi. Zarf içinde Tatbikat Hazırlığı (Radar) başlığı altında bulunan 21 maddelik notta İbrahim Kalın’ın ismi ve İncek’teki adresi, Numan Kurtulmuş ismi, Mustafa Varank’ın isim ve İncek’teki adresinin yazılı olduğu belirtildi. Savcılığın, Kalın, Kurtulmuş ve Varank’ın darbe gecesi rehin alınması için hazırlık yapıldığı ihtimalini değerlendirerek, tutuklanan Korkmaz’ın ek ifadesini alacağı öğrenildi.