Gündem Reina katliamcısına 40 ağırlaştırılmış müebbet istendi

Reina katliamcısına 40 ağırlaştırılmış müebbet istendi

28.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ortaköy’deki eğlence mekanı Reina’da iki yıl önce yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov’un 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 583 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Reina katliamcısına 40 ağırlaştırılmış müebbet istendi

 

Katliamı gerçekleştiren Masharipov’un da aralarından bulunduğu 18’i tutuklu, 60 sanığın yargılandığı davaya İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi. Duruşmaya Masharipov’la birlikte 15’i tutuklu 23 sanık ile avukatları katıldı. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan duruşma savcısı, katliamı gerçekleştiren Masharipov’un, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “kasten öldürme” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada, Masharipov hakkında ayrıca 79 kişiyi “öldürmeye teşebbüs” ve “sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşınması bulundurulması” suçlarından da bin 28 yıldan bin 583 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı

Saldırının azmettiricilerinden olan sanık İlyas Mamaşaripov’un da “kasten öldürmeye yardım” suçundan 632 yıl hapsini isteyen savcı, Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’nın arasında bulunduğu 46 sanığın ise “örgüt üyesi olmak” suçundan 7.5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mütalaada 11 sanığın tüm suçlardan beraati, sanık İrfan Taşkan’ın ise dosyasının ayrılması istendi. Sanık ve avukatlarına, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlaması için süre veren mahkeme heyeti duruşmayı 23 Mart’a erteledi.