Gündem Rektör Şahin’den ABD çıkarması

Rektör Şahin’den ABD çıkarması

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’de 1918’de kurulan ve her yıl Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence S. Bacow başta olmak üzere ABD’nin önde gelen üniversitelerinin rektörleri ve yöneticilerinin katıldığı Amerikan Eğitim Konseyi 2019’da (ACE 2019) ”Dijtal Dönüşüm ve Geleceğin Yükseköğretiminde Liderlik” başlıklı panele katılan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, MEF’teki yenilikçi öğrenme yöntemleriyle ilgili konuşma yaptı.

Rektör Şahin’den ABD çıkarması

ACE Başkanı Ted Mitchell’in oturum başkanı olduğu panelde, Şahin, MEF Üniversitesi’nin yıllar önce başlattığı ve başarıyla uyguladığı Flipped, Adaptif, Dijital ve Aktif öğrenme modelleriyle ilgili deneyimlerini aktardı. MEF Üniversitesi örneği büyük ilgi gördü ve ACE Başkanı rektör Şahin’e tartışmaya yaptığı katkıları için teşekkür etti. ABD’deki Houston Üniversitesi’nde akademik-idari kadro ve öğrencilerle buluşan Muhammed Şahin, burada verdiği konferansta, MEF Üniversitesi’nin kuruluş hikâyesini, bu süreçte edindiği deneyimleri, öğrenci, akademisyen paylaşımlarını, sistemin kısa zamanda getirdiği başarıları ve gelecekte yükseköğretimde yaratacağı dönüşümü anlattı.

Haberin Devamı

Yeni nesil dönüşüm

Dünyada eğitim sektöründe son yıllarda, yeni nesle uygun, her öğrencinin algı ve anlama hızına göre dönüşen dijital interaktif kaynakların ön plana çıktığını belirten Şahin, şunları söyledi:

“Yeni nesil öğrenme sürecinde aktif olmak istiyor. Dünyada bugün önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Dijital kaynakların da gelişmesine paralel olarak yüzyıllardır süre gelen eğitim-öğretim yöntemlerinin Y ve Z kuşakları için yaşaması gereken değişim var. Biz bu değişimi MEF’te yıllar önce başlattık ve başardık.”

Houston Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcılarıyla birebir görüşmelerde bulunan Şahin, Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amr Elnashai ile de toplantı yaptı. Muhammed Şahin’i, Rektör Prof. Dr. Renu Khator makamında ağırladı.