Gündem Ressamdan hırsızlara uyarı: "Burada para olmaz"

Ressamdan hırsızlara uyarı: "Burada para olmaz"

02.06.2011 - 09:48 | Son Güncellenme:

Mersin'de resim yaparak geçimini sağlayan emekli jeomorfolog (yüzey bilimci) Rafet Van’ı geçen hafta üst üste yaşadığı hırsızlık olayı canından bezdirdi. Van, atölyesinin penceresine, ’Sayın hırsız burası resim atölyesidir. Ne para ne de kıymetli eşya var. Beni de polisi de yorma. Emekli, ressam Rafet Van’ yazılı not astı.

Ressamdan hırsızlara uyarı: Burada para olmaz

Uzun yıllar Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra emekli olan 2 çocuk babası 72 yaşındaki Rafet Van, Cami Şerif Mahallesi’ndeki Vardar Pasajı girişindeki atölyesinde resim yapıyor. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok koleksiyoncuda resimleri bulunan Rafet Van’ın atölyesine geçen hafta iki kez hırsız veya hırsızlar girdi. Van’ın atölyesinden 150 yıllık antika bir semaver, bakır mangal, antika bir tepsi, vazo ve daktiloyu alan hırsız veya hırsızlar kayıplara karıştı. Polis de onları yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Hırsızların bir haftada atölyesine iki kez girmelerine tepki gösteren Van, atölyenin girişine, ’Sayın hırsız burası resim atölyesidir. Ne para ne de kıymetli eşya var. Beni de polisi de yorma. Emekli, ressam Rafet Van’ yazılı not astı. Van, atölyesinde önemli bir şeyin olmadığını belirterek, "Hırsızlar atölyeme pencereden iki kez üst üste ziyaret edince çok moralim bozuldu, canım sıkıldı. Ben de cama para olmadığını anlatmak için not yazdım. Umarım bu uyarım etkili olur" diye konuştu.