Gündem Rize’de 22 ev boşaltıldı

Rize’de 22 ev boşaltıldı

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ordu ve çevresini vuran sel, dün de Rize’nin Pazar ve Ardeşen ilçelerini etkiledi. 1 ev çöktü, 22 ev boşaltıldı, mahsur kalanlar kurtarıldı, 15 köyde 40 noktada heyelan meydana geldi

Rize’de 22 ev boşaltıldı

Ordu’da yaşanan sel felaketinin ardından bölgede devam eden yağışlı hava Rize’nin Pazar ve Ardeşen ilçelerinde etkili oldu. Yağış nedeniyle 15 köyde, yerleşim yerlerine yakın 40 noktada heyelan meydana geldi. Bir ev kısmen çökerken 22 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. AFAD uzmanlarının bölgede incelemeleri sürüyor.

Haberin Devamı

Evler boşaltıldı

Geçen hafta şiddetli yağış nedeniyle sel ve heyelan olaylarının yaşandığı Rize’de, önceki gece yine yağış etkili oldu. Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin ve Fındıklı ilçelerindeki sel ve heyelanlar meydana geldi. Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu, Akkaya köyü mevkiinde meydana gelen heyelan sonucu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri karayolunu sabah tek şeritten kontrollü ulaşıma açtı.

Ardeşen ilçesi Serindere köyünde de heyelan sonucu bazı evler su altında kaldı, iki ev boşaltıldı. Riskli bölgelerde mahsur kalanlar gece boyunca jandarma, AFAD ve AKUT ekiplerinden yardım istedi.

Ardeşen’in Armağan köyünde ise bazı vatandaşlar şiddetli yağışın ardından tedbir amacıyla evlerinden ayrıldı.

Haberin Devamı

Pazar ilçesi Irmak köyünde heyelanda mahsur kalan iki kişi, 2 saat sonra kendi imkanları ile kurtuldu. Ardeşen ilçesinde mahsur kalanlar da AKUT ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Evinde rahatsızlanan ve mahsur kalan bir kadın da AKUT tarafından sedye ile alınarak ambulansa taşındı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, gece boyu etkili olan şiddetli yağışların 4 ilçede sel ve heyelanlara neden olduğunu belirterek bazı köy ve mahalle yollarının hasar gördüğünü, kapalı karayolunun da ulaşıma açıldığını söyledi. Mahsur kalanların gece ekipler tarafından kurtarıldığını ifade eden Bektaş, bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.

Rizenin Pazar ilçesine bağlı Handağı köyünde de heyelanlar meydana geldi. Heyelan nedeniyle bazı çay bahçelerinde hasar oluştu. Çöken yollar nedeniyle Handağı köyünün yolu ulaşıma kapandı.