Gündem ROJ TV yayını yapan sitelere durdurma

ROJ TV yayını yapan sitelere durdurma

13.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarka’da mahkemenin, 10 Ocak’ta ROJ TV’nin PKK’nın propagandasını yaptığına ve PKK’nın bir terör örgütü olduğuna hükmettiği, ancak kanalın yayın lisansını iptal etmediği kararına ilişkin tartışmalar sürerken, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kritik bir karara imza attı. Mahkeme, internet üzerinden ROJ TV yayını yapan iki internet sitesinin yayınının durdurulmasına karar verdi.

ROJ TV yayını yapan sitelere durdurma

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye ve Danimarka arasında uzun süredir krize neden olan ROJ TV yayının durdurulması konusundaki tartışmalar sürerken önemli bir karara imza attı. Mahkeme, internet üzerinden ROj TV yayını yaptığı tespit edilen “delicast.com./tv/roj-tv” ve “zindinet.com” sitelerinin yayınlarının durdurulmasına hükmetti.
Kopenhag Şehir Mahkemesi, aylardır süren ROJ TV’nin kapanması davasında 10 Ocak’ta verdiği kararla, ROJ TV’nin PKK’nın propagandasını yaptığına, PKK’nın bir terör örgütü olduğuna hükmetmiş, ancak kanalın yayın lisansını iptal etmemişti. Mahkeme, ROJ TV ve Mesopotamia Broadcast A/S şirketlerine 700 bin euro para ceza vermişti.