Gündem Rüzgârın kadınları

Rüzgârın kadınları

07.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kanada’da 5 kadın motosikletlinin dünya barışı için başlattığı hareket, Türkiye’ye ulaştı. 2’si Yunan, 1’i Hollandalı olan 3 kadın motosikletliyi İstanbul’da ‘rüzgârın kızları’ karşıladı.

Rüzgârın kadınları

Kanada’da bir araya gelen 5 kadın motosikletli, kadın sürücülerin trafikte var olması için Woman Rider World Relay (WRWR) hareketini başlattı. Dünyaya birliktelik mesajı vermeyi amaçlayan WRWR hareketi, 5 ay sonra Türkiye’ye de ulaştı. Ülke sınırlarına gelindiğinde, elden ele kadın motosiklet sürücülerine verilen özel kutu içindeki yazılı belgeyi Bulgar sürücülerden alan motosikletli Yunan kadınlar, 2 günlük yolculuk sonrası mesajı İstanbul’daki Türk motosikletli kadınlara ulaştırdı. Yunan İoanna Pourmara ve Tsikoura Penelope ile Hollandalı Jossan Geerdink adlı kadınlar, Edirne’nin ardından geldikleri İstanbul’da yine kadın motosikletliler tarafından karşılandı. Türkiye Kadın Motosikletliler Spor Kulübü Derneği üyesi


15 motosikletlinin İstanbul girişinde karşıladığı 3 kadın sürücü duygusal anlar yaşadı.

İstanbul mutluluğu

Türkiye Kadın Motosikletliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Adile Yavuz’a getirdiği pusula kutusunu teslim eden Yunan Tsikoura Penelope, iki dost ülkenin bağının daha da güçlendiğini söyledi. Selanik Motosiklet Kulübü üyesi Tsikoura Penelope, “İstanbul’a vardığımızda muhteşem Türk kadın sürücüleri görmek gurur verici oldu. Unutulmaz anlar yaşarken, dünya barışına da katkı sunacağız” dedi.

Pusula kutusu

Mesaj kutusu ve pusulayı alan Adile Yavuz ise, “Dünyaya kalıcı barış getirmeyi amaçlayan bu harekete katılmak gurur verici. Bu hareketin bir parçası olmak, farkındalık yaratmak ve diğer kadınlara ilham ve cesaret vermek bizi sevindiriyor. Selanik’ten gelen Tsikoura ile diğer arkadaşlarımız bize bu gururu yaşattı. Bu hareketin çok daha iyi yerlere geleceğini ve dünyayı saracağına inanıyorum” dedi.

250 imza

Tüm dünyayı elden ele dolaşması gereken mesaj kutusu, İran’da kadınlar motosiklet süremediği için posta aracılığıyla Pakistan’a gönderilecek. Mesaj kutusu içindeki pusula da şimdiye kadar bu harekete katılan 40 ülkeden 250 kadının imzası ve ismi bulunuyor.

‘Doğru yoldayız’

Hollandalı Jossan Geerdink, “WRWR için 4 bin km pedal çevirerek 7 ülkeye (Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Sırbistan) gittim. Yunanistan’ın Dedeağaç kentinde, bizi motosikletli bir polis karşıladı. Bize yardım ederek bir süre birlikte sürdü. Bu davranış ve Türk kadınlarının bizi karşılaması, hareketimizin ne kadar doğru bir yolda olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Rüzgârın kadınları

Türkiye Kadın Motosikletliler Spor Kulübü Derneği üyeleri tarafından karşılanan konuk motosikletliler, mesaj kutusundaki pusulayı, dernek başkanı Adile Yavuz’a teslim etti.