Gündem ‘S-400 teslimatları günlerce sürecek’

‘S-400 teslimatları günlerce sürecek’

22.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, toplantı sonrasında, basın mensuplarının S-400 hava savunma sistemine ilişkin sorularını yanıtladı.

‘S-400 teslimatları günlerce sürecek’

Savunma Sanayii Başkanlığı olarak işin teknik kısmını yürüttüklerini belirten Demir, teslimatın hemen, bir günde olmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, “Malum sistem oldukça komplike ve kalabalık. Süreç hemen, 2-3 günde bitecek bir süreç değil. Başladığında göreceksiniz. Günlerce sürecek bir teslimat olacak” dedi.

Haberin Devamı

Türk savunma sanayisinin olası bir ABD yaptırımından nasıl etkileneceği sorusu üzerine de Demir, şu değerlendirmeyi yaptı:

“F-35 programı dokuz ülkenin ortak olduğu bir program. Herhangi bir ülke, ‘bu ortaklıktan seni çıkardım’ deme hakkına sahip değil. Bu konu ortakların hepsinin oy birliği ile karar alması gereken bir konu. Şu anda F-35 için yaptığımız üretimler var. Bir dizi katılımlarımız var. Onlarla ilgili ortaklıktan çıkmak için zorlaştırıcı konular gündeme gelebilir, ama nihayetinde eğer ABD yaptırım uygulama kararı alırsa zor bir dönemden geçebiliriz ama bu zor döneme karşı Türk sanayisi kendi tedbirlerini alır. İhracat fırsatlarını değerlendirir.”