Gündem Sami Hoştan toprağa verildi

Sami Hoştan toprağa verildi

13.05.2015 - 16:11 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü hastanede 68 yaşında vefat eden Ergenekon davası sanıklarından ve Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Cenazede çelenkler dikkat çekti.

Sami Hoştan toprağa verildi

Hoştan için öğle vakti Ataköy 5. Kısım Camisi'nde tören düzenlendi. Hoştan'ın annesi Makbule Hoştan, eşi Nuriye Hoştan, kızları Ebru Hoştan Konacak ve Duygu Hoştan taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Törene, Hoştan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ergenekon davası sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Prof. Dr. Emin Gürses, Boğaç Kaan Murathan ve Sevgi Erenerol ile Sedat Peker'in kardeşi Vedat Peker ve şarkıcı Ceylan da katıldı.

PEKER, TATLISES, NURİ ERGİN ÇELENK GÖNDERDİ

Cenazeye, Ayhan Çarkın ve Haluk Kırcı, Sedat Peker, Sedat Şahin, şarkıcı İbrahim Tatlıses, Nuri Ergin ve Sincar Aşireti'nce çelenk gönderildi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Hoştan'ın naaşı, omuzlara alınarak araca taşındı. Bu sırada bir grubun tekbir getirdiği görüldü.

Camide basın mensuplarına açıklama yapan Veli Küçük, Hoştan'ı 35-40 yıldır tanıdığını belirterek, "Aynı koğuşta kaldık. Cezaevindeyken rahatsızdı. Hastanede sık sık yanına gittim. Çok sevdiğim aile dostumdu. İnsan üzülüyor" dedi.

Haberin Devamı

Sevgi Erenerol da "Vatanına, milletine aşık bir insandı. Allah toprağını bol etsin" diye konuştu. Sami Hoştan'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Susurluk davasından hüküm giyen "Arnavut Sami" lakaplı Hoştan, Ergenekon davasında da 10 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Hoştan, tutuklu yargılandığı İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "kumar çetesi" davasında, Adli Tıp Kurumu'nun sağlık durumuna ilişkin verdiği rapor üzerine tahliye edilmişti.