Gündem Samsun'da 2 polis memuru şehit düştü

Samsun'da 2 polis memuru şehit düştü

17.04.2010 - 00:01 | Son Güncellenme:

Samsun'un Ladik İlçesi'nde devriye gezen polis aracına kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninden sonra Samsun sokaklarında protesto yürüyüşü yapıldı

Samsunda 2 polis memuru şehit düştü

SAMSUN'un Ladik İlçesi'nde devriye gezen polis aracına kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Üç ayrı noktadan yaklaşık 5 dakika süren saldırıda 2 polis memuru şehit oldu.

Tören ve olay yeri fotoğrafları için tıklayın...

Olay, bugün saat 22.30 sıralarında Samsun Caddesi Bahşi Mahallesi'nde meydana geldi. Ladik Çok programlı Lisesi ile Akdağ Gülışığı Rehabilitasyon Merkezi arasında devriye görevi yapan polis aracına, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Üç ayrı noktadan yaklaşık 5 dakika süren saldırıda, mermilerin isabet ettiği polis memuru Hüseyin Koç olay yerinde şehit oldu, görev arkadaşı Malik Saykal ise ağır yaralandı.

Saldırganlar ormanlık alana kaçarken, silah sesleri üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olan Malik Saykal, ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldılırdı. Burada tedaviye alınan Saykal, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay sonrası güvenlik güçleri, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Terör saldırısı sonrasında kent merkezinden ilçeye takviye çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri ilçenin giriş ve çıkışlarını tutarken, özel harekat ekipleri de kırsal kesimde operasyon başlattı.

Olay sonrası ilçeye gelen Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, “İki şehidimiz var. Kırsalda operasyonlar sürüyor. Hain saldırıyı gerçekleştirenleri en kısa sürede yakalayacağız” dedi.

POLİSLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit polis memurlarının cenazeleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak, polis eskortu ve sirenler eşliğinde Samsun Valiliği önüne getirildi.

Burada düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, iki polis memurunun hain bir saldırı sonucu şehit olduğunu belirtti. Şehit polislerin "Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerin saflarına katıldığını" vurgulayan Güzeloğlu, "Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedefleyen bütün hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Şahit polis Hüseyin Koç’un eşi Latife Koç ve oğlu Akif ile yakınlarına baş sağlığı dileyen Vali Güzeloğlu, "Acınızı paylaşıyorum" dedi. Hüseyin Koç’un diğer oğlu Muhsin’in polis olduğu ve halen kısa dönem vatani görevini yaptığı bildirildi.

Hüseyin Koç’un kızı Buket ise, polis okulu öğrencilerini göstererek, "Vatan bölünmeyecek, babam gibi olacak bunlar. Bir tane öleceğiz, on tane doğacağız" diyerek ağladı.

Şehit polislerin mesai arkadaşları, subay ve astsubayların da arasında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Valilik binası önünde düzenlenen tören sonrasında biraya gelen 1000'e yakın kişi, İl Emniyet Müdürlüğü önünde İstiklal Marşı okudu. Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık, Lise Caddesi ve İstiklal Caddesi güzergahı boyunca yürürken, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Samsun burada PKK nerede’ sloganları attı.

Alanda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, terör örgütü aleyhine slogan attı.

DEVAMI: BİRİ 30 YILLIK, DİĞERİ 11 YILDIR POLİSTİ

BİRİ 30 YILLIK, DİĞERİ 11 YILDIR POLİSTİ

Samsun’un Ladik ilçesinde polis ekibine düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memurlarından Hüseyin Koç’un (50) 30 yıldır, Malik Saykal’ın (36) ise 11 yıldır görev yaptığı bildirildi.

Olayın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünde Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda durum değerlendirmesi yapılarak alınan önlemler masaya yatırıldı.

Toplantı çıkışında konuşan Vali Güzeloğlu, "Hepimizin başı sağ olsun. Provokasyonlara gelmeyelim. Devlet bütün kurumları ile ayaktadır" dedi.

Bu arada, il genelinde tedbirler artırılarak, devriye gezen ekiplerle çeşitli birimlerde dış nöbet tutan polislere çelik yelek giyilmesi yönünde talimat verildi.

Şehit polislerden Hüseyin Koç’un cenazesinin de otopsi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

30 yıllık polis ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen şehit polis memuru Hüseyin Koç’un baş bölgesine isabet eden mermiler sonucu olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

11 yıllık polis olduğu belirtilen Malik Saykal’ın ise vücudunda çok sayıda mermi yarası olduğu belirtildi.

Şehit polisler için yarın Ladik’te tören düzenlenmesi bekleniyor.

DEVAMI: OPERASYONLAR SÜRÜYOR

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Samsun’un Ladik ilçesinde polis ekibine düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması amacıyla bölgede takviye güvenlik güçlerinin de katılımıyla operasyonlar sürüyor.

İlçe merkezinde meydana gelen ve 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği belirlenen silahlı saldırının ardından Ordu ve Tokat’ın yanı sıra Ankara’dan da özel harekat timleri Samsun’a gönderildi.

Özel hareket timlerinin yanında bulunan detektör köpeklere olay yerinde ve saldırının yapıldığı belirtilen inşaat çevresinde arama yaptırıldı.

Bu arada, olay yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan bir akaryakıt istasyonuna da saldırı sırasında mermi isabet ettiği belirlendi. Ekipler burada da inceleme yaptı.

Akaryakıt istasyonunun sahibi Mahmut Turan, olay sırasında çok sayıda ateş edildiğini belirterek, karanlık olduğu için ne olup bittiğini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Turan, "Birden ortalık savaş alanına döndü" dedi.

Diğer görgü tanığı Azmi Başer ise akaryakıt istasyonunda otururken cama bir mermi isabet ettiğini ifade ederek, "Mermi başımın üzerinden geçti. Kırılan camlar üzerime saçıldı" diye konuştu.

Bu arada saldırıda şehit olan polis memurları, Samsun Valiliği önünde düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek. Hüseyin Koç Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Kümbetli, Malik Saykal ise Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mercimek köylerinde toprağa verilecek.

3