Gündem Şarap protestosuna 7 yıl istendi

Şarap protestosuna 7 yıl istendi

08.11.2009 - 12:16 | Son Güncellenme:

Özden ATİK / İSTANBUL DHA

Şarap protestosuna 7 yıl istendi

DÜNYACA ünlü piyanist İdil Biret’in Topkapı Saray’ında verdiği açık hava konserinde şarap içilmesine karşı protesto düzenlediği iddia edilen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu hakkında dava açıldı. Mustafa Kayatuzu’nun halk arasında endişe, panik ve korku yaratmak amacıyla tehdit suçundan 7 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, bir sivil toplum örgütünün il temsilcisi olan Mustafa Kayatuzu 11 Temmuz 2009 günü akşamı piyanist İdil Biret’in Topkapı Sarayı’nda vereceği konserde şarap içileceğini öğrendi. Bunun saygısızlık olacağını düşünen Mustafa Kayatuzu, bu durumu protesto etmeye karar verdi. Bu amaçla Mustafa Kayatuzu, 20 kadar arkadaşını yönlendirerek topluca Topkapı Sarayı’nın kapısına geldiler. Grup konser afişlerini yaktı.

ALENEN TEHDİT KAMERA KAYITLARINDA

Haberin Devamı

Mustafa Kayatuzu, basın mensuplarına ve kalabalığa yüksek sesle konsere katılarak şarap içenleri ve bu konseri organize edenleri kastederek "Şu kapıdan elinde şarap şişeleriyle giren hainleri gördük. Aklınızı başınıza alın demiyorum. O başınızı gövdenizden alırız diyoruz. Canımızı da vermek suretiyle bu meselelere kayıtsız kalmayacağımızı belirtiyor, bunun mutlaka hesabının sorulacağını söylüyoruz" diye alenen tehdit sözleri sarf etti. Grup, olay yerine gelen kolluk güçlerince dağıtıldı. Eylem kamera kayıtlarıyla tespit edildi. Mustafa Kayatuzu, yasal olmayan gösteriyi düzenleyip yönlendirdi ve bu gösteri sırasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla alenen tehditte bulundu.

Mustafa Kayatuzu’nun 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28. maddesi ve TCK’nın 213. maddesi uyarınca 3.5 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mustafa Kayatuzu, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Konseri düzenleyen Hakan Erdoğan iddianamede şikayetçi olarak yer aldı.

TOPLU NAMAZ KILMIŞLARDI

Haberin Devamı

Konser akşamı Topkapı Sarayı önünde toplanan grup, konser afişlerini yakarak içeri girmek istemişlerdi. Polis ve jandarma göstericilere müdahale etmişti. Bir süre tekbir getirerek slogan atan grup, daha sonra sarayın önünde toplu olarak namaz kılmıştı.Daha sonra Gülhane Parkı’na yürüyen grup, bu kez de arka kapısından Topkapı Sarayı’na girmek istemeleri sırasında polis tarafından dağıtılmıştı.