Gündem Savcı 10. Noter'in beraatini istedi

Savcı 10. Noter'in beraatini istedi

26.12.2009 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

Savcı 10. Noterin beraatini istedi

SAVCI, Almanya’daki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhan’ın yurtdışında tutuklu bulunduğu dönemde, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a usulsüz şekilde genel vekaletname verdiği iddiasıyla yargılanan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç’ın beraatini istedi.

Haberin Devamı

İsmet Büyükkılıç’ın resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz sanık İsmet Büyükkılıç ve avukutı katıldı. Davayla ilgili mütalaasını açıklayan savcı, suç kasıtları ile hareket etmediğini belirterek, sanık İsmet Büyükkılıç’ın her iki suçta da ayrı ayrı beraatini talep etti. Savcının mütalaasına katıladıklarını belirten İsmet Büyükkılıç’ın avukatı "Müvekkilimin atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini istiyorum" dedi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelendi.

Davanın müştekileri Atilla Kart ve Kemal Kılıçdaroğlunun Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesin’de talimatla alınan ifadeside mahkemeye ulaştı.

Haberin Devamı

Müşteki Atilli Kart talimatla alınan ifadesinde, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya Millitvekili olduğunu söyleyerek, "Yasama Denetimi Çalışmaları kapsamında dikkatimi çeken Deniz Feneri Davası çerçevesinde Türkiye ile bağlantısı ile ilgili şikayetimiz vuku bulmuştu. Bu şikayetimiz sebebiyle daha önce sunduğumuz belgeler değerlendirilmiş, davada müşteki sıfatı tarafımıza verilmişti. Gerçekte olayla ilgili doğrudan bir zarara uğramam söz konusu değildir. Bu nedenle davaya katılma talebim yoktur. Kamuoyu adına yasama denetim sorumluluğu çerçevesinde bir görev yaptığımı zannediyorum" dedi. Atilli Kart, davayla ilgili olarak hazırladığı dosyayı ekindeki delilleriyle birlikte mahkemeye sundu.

Müşteki CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Atilli Kart ifadesine aynen katıldığını belirterek, "Birlikte kaleme aldığımız şikayet dilekçesindeki hususların dışında özel bir talebim yoktur. Ayrıca arkadaşımla birlikte dilekçe ekinde sunduğumuz belgelere itibar edilmesini, araştırılmasını ve gazete haberlerininde değerlendirilmesini talep ediyorum. Ben velaletnamedeki yazının çıktısı ve yazı karakterlerine göre bu evrakın yurtdışına hazırlanıp, imza için gönderildiği kanaatini taşıyorum. Böyle bir endişem vardır. Bu hususun delillerle birlikte değerlendirilip, neticeye varılmasını mahkemenin dikkattine sunuyorum. Sanık hakkında şahsi şikayetim yoktur. Sanığın eylemine sebebiyle şahsi bir zararım yoktur. bu nedenle davaya katılma talebinde bulunmuyorum. Sıfatım ve görevim sebebiyle parlamenter sorumluluğunu ve yasama denetim görevim çerçevesinde kamuoyununda dikkatini çektiğim bir hadisedir" dedi.