Gündem Savcı düğmeye bastı! Peş peşe gözaltı kararları

Savcı düğmeye bastı! Peş peşe gözaltı kararları

25.02.2019 - 08:53 | Son Güncellenme:

Adana merkezli 12 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 15'i muvazzaf 18 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Kara Kuvvetleri'ndeki FETÖ operasyonunda da 67'si aktif görevde 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında, 4'ü aktif görevde 9 sağlık çalışanı için gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcı düğmeye bastı Peş peşe gözaltı kararları

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında silahlı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) asker kanadına yönelik olarak 15'i muvazzaf 15 asker hakkında gözaltı kararı verdi. Bu karar doğrultusunda Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Adana merkezli 12 ilde şafak vakti operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Polis aralarında muvazzaf 1'i binbaşı, 1'i üsteğmen, 1'i teğmen olmak üzere 15'i muvazzaf 18 askeri yakalamak için harekete geçti. Polis çok sayıda FETÖ zanlısı askeri gözaltına aldı. Operasyonlar devam ediyor.

KARA KUVVETLERİ'NDEKİ FETÖ OPERASYONU

Ankara'da, FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 1'i binbaşı, 3'ü yüzbaşı 100 asker ile Ticaret Bakanlığı'nda aktif görevli 1 mahrem imam hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bazıları gözaltına alınan asker şüphelilerin 67'sinin aktif görevde olduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütelen soruşturma kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki şüphelilerin, FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlendi. FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 43 üsteğmen, 3 teğmen, 50 astsubay ve Ticaret Bakanlığı'nda aktif görevli 1 mahrem imam toplam 101 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin belirlenen adreslerine operasyon düzenledi. Şüphelilerin büyük bölümü gözaltına alındı. Asker şüphelilerden 67'sinin hala aktif görevde olduğu, diğerleri hakkında soruşturma kapsamında idari işlem uygulandığı belirtildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA FETÖ OPERASYONU: 8 GÖZALTI

Ankara'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5'i daha önce kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen, 8 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, Sağlık Bakanlığı ve hastaneleri ile özel sağlık çalışanlarından oluşan 5'i ihraç, 4'ü halen görevde, 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Açıklamada, 8 şüphelinin gözaltına alındığı, yurt dışında olduğu değerlendirilen diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.