Gündem Savcı Kiraz suikastinde yeni gelişme! O avukat gözaltında...

Savcı Kiraz suikastinde yeni gelişme! O avukat gözaltında...

27.03.2018 - 16:18 | Son Güncellenme:

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren silahın bir avukat tarafından temin edildiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan avukat Murat Canım'ın sorgusu sürüyor.

Savcı Kiraz suikastinde yeni gelişme O avukat gözaltında...

İstanbul’da 3 yıl önce görevi başında DHKP/C'li teröristler tarafından rehin alınıp katledilen edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi olayıyla ilgili olarak sürdürülen soruşturmada, saldırı silahını temin edip teröristlere verilmek üzere aracıya verdiği belirlenen Mehmet Canım isimli bir örgüt mensubu yakalanıp gözaltına alındı. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 31 Mart 2105 günü Savcı Mehmet Selim Kiraz, makam odasında terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol isimli 2 terörist tarafından rehin alınıp, ardından katledilmişti. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist ise şehit savcıyı öldürdükten sonra polis tarafından düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

Berkin Elvan davasının savcısı olan Şehit Mehmet Selim Kiraz’ın katledilmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları ortak çalışmalarda, saldırıda kullanılan silahı 2 teröriste saldırı öncesinde ulaştıran Mustafa Koçak isimli örgüt mensubuna silahı temin edip veren şahısı tespit etti. Geçtiğimiz günlerde terör örgütü DHKP/C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir örgüt mensubunun ifadeleri doğrultusunda kimliği belirlenen Murat Canım isimli şüpheli, dün sabaha karşı Şişli Gülbahar Hatun mahallesi Pelit sokak 7 numarada bulunan 7 numaralı daireye yapılan baskınla gözaltına alındı. Cinayete silah temini ve yardım yataklık suçlamasıyla gözaltına alınan ve Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alınan Canım'ın, terör örgütü DHKP/C den kaydı bulunduğu ve hukuk mezunu olduğu ancak kahvecilik yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Terör örgütü üyeliği kaydının yanı sıra kumar oynatmaktan da sabıkası bulunduğu öğrenilen Canım'ın örgüt içerisinde " temiz ilişki ve lojistik destekçi" adı altında yer alan yapı içerisinde bulunduğu öğrenildi.