Gündem Seçim Haberleri: Türkiye Geneli Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Milliyet.com.tr'de yayınlanacak! İllere göre seçim sonuçları...

Seçim Haberleri: Türkiye Geneli Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Milliyet.com.tr'de yayınlanacak! İllere göre seçim sonuçları...

28.05.2023 - 15:33 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için heyecan dorukta. İlk seçim turunda adayların yeterli oy alamaması nedeniyle seçim 2. tura kaldı. 28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemlerinin başlaması ile birlikte gözler Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranlarına çevrildi. 2. Tur Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve oy oranları (28 Mayıs) ile ilgili detaylı bilgiler Milliyet.com.tr’nin seçim sayfasında...

Seçim Haberleri: Türkiye Geneli Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Milliyet.com.trde yayınlanacak İllere göre seçim sonuçları...

14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin sonuçları YSK tarafından Resmi Gazete'de yayımlandı. Geçerli oyların yüzde 49.52'sini Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 44.88'ini Kemal Kılıçdaroğlu, 5.17'sini Sinan Oğan, 0.43'ünü ise Muharrem İnce aldı. Bu sonuca göre, ilk oylamada adayların hiçbiri 50+1 oy oranına ulaşamadığı için seçim 2. tura kaldı. Bugün yine Türkiye, Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Oy verme işlemlerinin tamamlanması ve yayın yasağının kalkması ile birlikte il ve ilçelere göre oy verme ve seçim sonuçları Milliyet.com.tr’nin ‘Seçim Sonuçları 2023’ sayfasında yer alacak.

Haberin Devamı

Saat 08.00'de başlayan olan oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erdi. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez ikinci turda kazanmak için yarışıyor.

Adayların aldıkları oy oranları seçim yasakları kalktığı andan itibaren canlı ve anlık olarak milliyet.com.tr'de yayınlanacak.

SEÇİM SONUÇLARI MİLLİYET.COM.TR'DE OLACAK

Yasaklar kalktığı andan itibaren seçim sonuçları ise milliyet.com.tr'de olacak. Seçim sonuçları, il il ve ilçe ilçe olacak şekilde anlık, grafiklerle takip edilebilecek.

YURT DIŞINDA KAÇ SEÇMEN OY KULLANDI?

Cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi tamamlandı. YSK, cuma günü saat 23.00 itibarıyla yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında oy kullanan toplam seçmen sayısının 1 milyon 889 bin 398 olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

YSK'dan seçim günü uygulanacak yasaklar şöyle:

* Seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

* Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.

* Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

* YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.

* Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

* Ülke genelinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00 ile 17.00 arasında olacak.