Gündem Sefer görev emri nedir, nasıl sorgulanır?

Sefer görev emri nedir, nasıl sorgulanır?

14.09.2018 - 20:09 | Son Güncellenme:

Sefer görev emri nedir sorusu vatandaşlar tarafından zaman zaman sorgulanmaya devam ediyor. Son olarak Afrin'e gerçekleştirilen harekatın ardından Cumhurbaşkanı o dönemde Sefer görev emri açıklamasında bulunmuş vatandaşlar nasıl sorgulandığı sorusunu araştırmışlardı. Peki Sefer görev emri nedir, nasıl sorgulanır?

Sefer görev emri nedir, nasıl sorgulanır

Sefer görev emri zaman zaman sorgulanmaya devam ediyor. Askerliğini yapmış olup tezkerisini alan vatandaşların Milli Savunma Bakanlığının asker ihtiyacı karşısında askerliğini yapmış olan vatandaşları tekrar askere çağırabiliyor. Peki Sefer emri nasıl sorgulanır?

Haberin Devamı

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.

SEFER GÖREV EMRİ NASIL SORGULANIR?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle: https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama