Gündem Şehidin saatini kardeşine taktı

Şehidin saatini kardeşine taktı

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kato Dağı’nda önceki gün çıkan çatışmada yaralanan ve hastaneye kaldırılırken şehit olan polis memuru Mesut Yılmaz, dün toprağa verildi. Yaralı silah arkadaşı, Yılmaz’ın saatini şehidin kardeşi Hakan Yılmaz’ın koluna taktı

Şehidin saatini  kardeşine taktı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesideki Kato Dağı bölgesinde önceki gün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekâtçı polis memuru Mesut Yılmaz (25) dün Samsun’da düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin aynı çatışmada yaralanan iki silah arkadaşı ile timinde bulunan beş silah arkadaşı da törenlere katıldı. Yaralı silah arkadaşı, şehidin saatini kardeşi Hakan Yılmaz’ın koluna taktı. Şehidin kardeşi ise gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Tekerlekli sandalyeli

Kato Dağı’nda önceki çıkan çatışmada yaralanan ve hastaneye kaldırılırken Yılmaz için dün 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Aynı çatışmada yaralanan Yusuf Şeker ile Zekeriya Yunus Cilasın, tekerlekli sandalye ile katıldıkları uğurlama töreninde gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz’ın cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında helikoptere konularak ailesinin oturduğu Samsun’a gönderilmek üzere Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü. Şeker ile Cilasın da şehit Yılmaz’ı yalnız bırakmayarak, helikopter ile şehidin memleketine gitti.

Samsun Çarşamba Havalimanın’daki karşılama töreninde Samsun Valisi İbrahim Şahin, şehit babası Mehmet Yılmaz, şehidin kardeşleri yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. Şehidin silah arkadaşlarını biri kolundan diğeri ise ayağından yaralı olması nedeniyle diğer özel harekat polisleri yürümelerine yardımcı oldu. Cenaze, merkez İlkadım İlçesi Çatalarmat Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü.

Haberin Devamı

Şehidin babası Mehmet ve annesi Hatun Yılmaz taziyeleri kabul etti. Şehidin yaralı silah arkadaşı, şehidin saatini de kardeşi Hakan Yılmaz’ın koluna takmak istedi. Ancak kolunun yaralı olması nedeniyle bir görevlinin yardımıyla saat, şehidin kardeşinin koluna takıldı. Bu sırada Hakan Yılmaz gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin cenazesi, İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi Tellibaba sokağındaki babaevinde helallik alındıktan sonra cenaze aracı ile Büyük Cami’ye getirildi. Cenaze törenine şehidin ailesi ile yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve aynı çatışmada yaralanan 2 polis, milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan kız kardeşi Esra Yılmaz gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Kıranköy Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehidin saatini  kardeşine taktı
3 ay önce ziyaret etti

Devre arkadaşları, Mesut Yılmaz’ın Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden mezun olduktan sonra göreve başladığını ve sürekli şehit olmak istediğini söylediği anlattı. Yılmaz’ın, 10 Mayıs 2016’da Şırnak’ta şehit olan devre arkadaşı ve hemşehrisi olan Özel Harekâtçı Ersan Gürpınar’ın Samsun’un Kavak ilçesi Kuzalan Mahallesi’ndeki mezarını da 3 ay önce ziyaret ettiği belirtildi.