Gündem Şehit annesinin çifte acısı

Şehit annesinin çifte acısı

18.03.2012 - 14:15 | Son Güncellenme:

İZMİR’de ’18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümü nedeniyle, Kadifekale Şehitliği’nde tören düzenlendi. 2008 yılında sınır ötesi harekatta oğlunu kaydeden Nesrin Ulucan, oğlunun devre arkadaşı olan Afganistan’da düşen helikopterde şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan için de gözyaşı döktü. "İki şehit annesi gibiyim" diye konuştu.

Şehit annesinin çifte acısı

Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, Kadifekale Şehitliği’ndeki anıta çelenk konulmasıyla başladı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu ve Musa Çam ile şehit aileleri katıldı. Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ayten Sarıca’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından, Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi öğrencisi Yaşar Kavas, kendi yazdığı şiirini okudu. Törende Topcu Albay Necati Erdem de bir konuşma yaptı. Necati Erdem,, vatan toğrağının şehitlerden kalan en büyük hazine olduğunu, bunun alınlara nakşedildiğini dile getirdi.

BABALARA MADALYA VERİLDİ

Törende, Bakanlar Kurulu kararıyla Malül Piyade Uzman Çavuş Aydın Işık ile şehit Uzman Çavuş Doğan Balduk’un babası Nurettin Balduk’a, Er Süleyman Ballan’ın babası Kadir Ballan’a, Er Kerem Oğuz Erbay’ın babası Ekrem Erbay’a, Uzman Jardarma Çavuş Çağlar Bölük’ün babası Salih Bölük ile Er Serhat Aslan’ın babası Hamit Aslan’a, Devlet Övünç madalyası verildi. Tören protokol üyelerinin şehit mezarlıklarını ziyaret edip karanfil bırakmasıyla sona erdi. Törenin sona ermesinin ardından ise AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay tansiyon düşmesine bağlı hafif bir rahatsızlık geçirdi. Akay, 112 acil servis ekibinin müdahalesiyle kısa sürede kendisine geldi.

ANNEYE ÇİFTE ACI

Tören ardından ziyaret edilen kabirlerde, şehit çocuklarının mezarlarını çiçeklerle süsleyen ve başlarında gururla gözyaşı döken anneler arasında yer alan Nesrin Ulucan, çifte acı yaşadı. Oğulu Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan’ı, 2008 yılında teröristlere yönelik sınır ötesi hareket sırasında düşen helikopterde şehit veren anne Nesrin Ulucan, geçen cuma günü Afganistan’da görev yapan barış gücündeki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopterin düşmesiyle bir kez daha şehit acısı yaşadı. Anne Ulucan, iki yıl önce oğlunun acı haberinin ardından onun devre arkadaşı olarak yanından bir an olsun ayrılmayan ve tesille etmeye çalışan Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan için de gözyaşı döktü. Nesrin Ulucan, "Oğlumun acısının ardından o hep yanımızda yer aldı. Evladımız gibi oldu. Şimdi de onun acısını yaşadık. Artık iki şehit annesi gibiyim" dedi. Baba Özcan Ulucan’ın da bu kez şehit yüzbaşının ailesinin yanında olmak ve onlara destek vermek için Ankara’ya gittiği belirtildi.

ŞEHİT KARDEŞ ACISI

Şehitlikte bulunan polis memuru Erdal Durukan da, Van’da şehit olduktan sonra, Türkiye’de tartışma konusu olduğu için adı değiştirilen Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası’na ismi verilen şehit ağabeyi Erkan Durukan için gözyaşı döktü. Ağabeyinin mezarının başında oturan ve dakikalarca öylece durarak gözyaşı döken Durukan, hüzünlü bir gurur yaşadı. Anne Fikriye Yıldız da Hakkari’de şehit olan ve üzerine Türkiye harikatısı şeklinde kırmızı beyaz çiçeklerle süslediği şehit oğlu Mahmut Yıldız’ın mezarı başından ayrılamadı.