Gündem Şehriye salatası nedir? Lezzeti nasıldır?

Şehriye salatası nedir? Lezzeti nasıldır?

27.04.2018 - 11:39 | Son Güncellenme:

Arpa şehriye her yemek ve salatanın lezzetine lezzet katan bir gıdadır. Çorbası, pilavı ve daha birçok yiyecek türüne ilave edilen arpa şehriye ister haşlanıp yoğurt ve garnitür ilavesi ile soğuk salata olarak tüketilir, istenirse de içine çeşitli baharatlar, hatta kırmızı veya beyaz et ilavesi ile tüketilir.

Şehriye salatası nedir  Lezzeti nasıldır

Kişi içine eklediği ek gıdalarla arpa şehriyeyi ana yemek hâline getirebildiği gibi yine ekleyeceği gıdalarla arpa şehriyeyi, meze olarak da sunabilmektedir. Bu durum kişinin tercihine ve damak zevkine göre değişir.

Haberin Devamı

Arpa şehriye ile neler yapılabilir?

Arpa şehriye her şeye yakışabilen bir nimettir adeta. Herkesin bildiği gibi arpa şehriye pirinç pilavlarına renk katan bir unsur olarak mutfaklara girmiştir. Doğru oranda kullanılıp ve doğru şekilde kavrulduğunda pilav için oldukça lezzetli olmaktadır. Bunun dışında arpa şehriye iyi terbiye edilmiş bir soğan eşliğinde, güzelce kavrulduğunda da günü kurtaracak bir yemek haline getirilebilir. Bunun dışında arpa şehriye makarna mantığında haşlanarak garnitür ilavesi ile servis edilebilmektedir. Farklı bir tarif olarak rus salatası tarifinde makarna yerine arpa şehriye kullanılarak da farklı bir lezzet ortaya çıkarılması düşünülebilir.

Arpa şehriye ile ilgili tarifler

Haberin Devamı

Arpa şehriye ile hazırlanacak tarifler iki koldan incelenebilmektedir. Bunlar arpa şehriyenin haşlandığı tarifler ve arpa şehriyenin kavrulduğu tarifler olarak ele alınabilir. Arpa şehriyenin kavrulduğu tarifler daha çok pilav türü sonuçlar verecekken arpa şehriyenin haşlandığı tariflerse daha çok makarna türü sonuçlar verir. Kişi ek malzemeleri ve pişirme yöntemini seçerek yemeğini hazırlamalıdır.

Basit bir şehriye salatası tarifi

Öncelikle pişirmek istediğiniz miktarda bir arpa şehriye, yağ ilavesi ile tencerede hafif kavrulur. Daha sonra kavrulan arpa şehriye tencereden alınır. İçerisine istenilen garnitürler ilave edilir. Garnitürlerin arpa şehriyeye eklenmeden önce iyice pişirilmesine dikkat edilmelidir. Çiğ eklenebilecek garnitür çeşitlerini de iyice yıkayıp kullanıma hazır hale getirmek mümkündür. Daha sonra hazırlanan bu karışıma dilenirse limon suyu ilave edilir ve sunum için kayık bir tabağa alınıp servisi gerçekleştirilir.