Gündem Şeker komasına giren hastayı 'psikiyatri hastası' diye bıraktılar

Şeker komasına giren hastayı 'psikiyatri hastası' diye bıraktılar

23.12.2010 - 10:13 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı'nda yere yığıldı, yardıma giden Port Clinic ekipleri onu 'psikiyatri hastası' diye böyle bıraktı ama...

Şeker komasına giren hastayı psikiyatri hastası diye bıraktılar

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde şeker komasına giren 28 yaşındaki Yasin Güraslan'a ilk müdahaleyi yapan özel klinik ekipleri, "Bize sara nöbeti diye teslim edildi. Verdiği cevaplar düzgün değil. Bakırköy psikiyatriye gidecek bir hasta" diyerek olay yerinden ayrıldı. Yarı baygın halde yaklaşık yarım saat yerde Bakırköy Devlet Hastanesinden gelecek ambulansı bekleyen Güraslanla ambulans gelene kadar havalimanı polis memurları ilgilendi.

ANİDEN YERE YIĞILDI

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile bugün İstanbul'dan Ankara'ya gidecek olan Yasin Güraslan adlı Türk yolcu, uçağını kaçırdıktan sonra Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geçti. Şeker hastası olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Güraslan oturduğu cafede aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Bu arada çevredekiler Atatürk Havalimanında hizmet veren Port Clinic ekiplerini arayarak durumu bildirdi.

PORT CLİNİC EKİBİ HASTAYI BIRAKIP AYRILDI

Olay yerine gelen sağlık ekipleri şeker komasına giren Yasin Güraslan'ın şuurunun yerinde olmadığını, verdiği cevapların düzgün olmadığını ve AMATEM'e götürülmesi gerektiğini söyleyerek olay yerinden ayrıldı. Polis ekipleri 112 Hızır Acil'i arayarak havalimanına ambulans istedi.

POLİS MEMURLARI İLGİLENDİ

Haberin Devamı

Sağlık ekipleri gittikten sonra havalimanı polisleri yerde zaman zaman acı içinde kıvranan hastayla sürekli konuşarak hastanın uyanık kalmasını sağladı. Polisler sık sık da hastanın nabzını kontrol etti. Hastanın çantasını kontrol eden polis memurları, çantada insülin iğneleri buldu. Olay yerine gelen 112 Hızır Acil ekipleri şeker komasına giren Güraslan'ı alarak Ambulansa götürdü ve burada hastaya müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından şeker komasına girdiği belirtilen Güraslan, daha sonra Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Güraslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Atatürk Havalimanı’nda dün şeker komasına giren hastaya gerekli müdahaleyi yapmadıkları gerekçesiyle, özel sağlık kliniğinde görevli personel açığa alındı.

Atatürk Havalimanı’nda sağlık hizmeti veren PortClinik’ten yapılan açıklamada, dün Atatürk Havalimanı’nda Yasin Güraslan adlı kişinin hastalandığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Her şeyden önce belirtmek isteriz ki yılda yüzlerce acil vakaya titizlikle müdahale eden ve onlarca kişiyi hayata geri döndüren şirketimiz PortClinic’in kurumsal yaklaşımı ve acil prosedürleri bu tip olayın yaşanmaması için birçok kez gözden geçirilerek hazırlanmıştır. Şirket politikamız olarak, PortClinic’te çalışan tüm doktorlar, iki haftalık, özellikle uluslararası bir havalimanında yapılması gerekenleri içeren oryantasyon eğitiminden geçirilmektedir.

Haberin Devamı

Basın tarafından da görüntülenen bu yaklaşımları asla kabul etmeyen şirketimiz PortClinic, olayda görevli olan ekibi açığa almış ve gerekli soruşturmayı başlatmıştır."