Gündem Selde hayatını kaybetti! Busenur'un ölümünde kahreden detay

Selde hayatını kaybetti! Busenur'un ölümünde kahreden detay

01.07.2022 - 17:34 | Son Güncellenme:

Başkent'te sel sularının bodrum katındaki evini basması sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Busenur Doğanay, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Busenur'un, kuzeninin düğününe gitmek için annesiyle kuaföre gittiği yaşadığı aksilik yüzünden eve geri döndüğü sırada sele yakalandığı ortaya çıktı. Öte yandan Doğanay'ın yaşadığı evin dehşete düşüren görüntüleri günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Ankara’da dün etkili olağan sağanak sonucu meydana gelen sel, 21 yaşındaki Buse Nur Doğanay’ın bodrum katındaki evini bastı. Sel sularında genç kız boğularak yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Doğanay için bugün öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan Ahmet Efendi Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Ankara Valisi Vasip Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Doğanay’ın ailesi ve yakınları katıldı. Genç kız, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Selde hayatını kaybetti Busenurun ölümünde kahreden detay

ANNESİ 'BENİ BIRAKIP GİDECEK MİSİN' DİYE AĞLADI

Busenur Doğanay için Ahmet Efendi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ankara Valisi Vasip Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve çok sayıda kişi katıldı. Anne Figen Y., kızının tabutu başında, "Beni bırakıp gidecek misin sen?" diyerek gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı. Busenur Doğanay'ın babası Hüseyin Doğanay da cenazeye katılarak taziyeleri kabul etti. Busenur Doğanay'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

'BOĞAZIMA KADAR SUYUN İÇİNDEYİM'

Yaşamını yitiren Busenur Doğanay'ın akrabası Fatih Soylu, genç kızın babasına ölüm haberini veremediklerini aktarmıştı. Fatih Soylu, "Bodrum katta oturdukları için aniden su basmış, birdenbire gövdesini aşacak seviyeye gelmiş. Annesini aramış 'boğazıma kadar suyun içindeyim' demiş, komşuların da yardım etmesine rağmen açamamışlar kapıyı. Babasına haber verdik ama babası şu anda yaşıyor diye biliyor, yolda çünkü. Antalya'da yaşıyor" dedi.

YOKUŞTAN BİNAYA GİREN SEL SULARINA KAPILMIŞ

Kızı ile birlikte yaşayan Figen Y.'nin, yaklaşık 2 ay önce evini satıp, Umut Apartmanı'ndan eksi 1'deki daireyi kiraladığı öğrenildi. Busenur Doğanay'ın, kuzeninin düğününe gitmek için annesiyle birlikte kuaföre gittiği; ancak düğmesi kopan elbisesini değiştirmek için eve geri döndüğü sırada sele yakalandığı ortaya çıktı. Busenur Doğanay'ın, yokuştan bir anda binaya giren sel sularında boğulduğu öğrenildi.

“SALONDAN MUTFAĞA SU GELDİ”

Yaşananları anlatan Buse Nur Doğanay’ın komşusu Filiz Ceylan, yağmurun hiçbir zaman bu seviyeye çıkmadığını söyleyerek, “Takip ediyordum. Her zaman oluyor ya bu yağmur yağdığında ama bu kadar bu seviyeye çıkmamıştı. Şuradan yağmuru takip ederek oturuyordum. Buradan su taştı, gördüm dedim ki 'herhalde kapıdan içeri sızdırır', ona da razıyım. Öyle düşünürken bir gümbürtü salondan çerçeveyi söküp indirdi. Salondan mutfağa su geldi. Kızım panik yaptı, 7 yaşında küçük kızım. Onu sakinleştirdim, ben de panik yaptım ama bir an önce dışarı çıkmak istedim” dedi.

Haberin Devamı

Selde hayatını kaybetti Busenurun ölümünde kahreden detay

“YARDIM EDİN DİYE BAĞIRIYORDU”

Buse Nur Doğanay’ın yardım çığlıklarını duyduğunu anlatan Ceylan, “Hemen dışarıya çıktım, kapıyı açmamla eşim aradı dedi ki, 'Buse aşağıdaymış, Metin Bey'i gördüm aşağıda kız varmış dedim.' Adamcağız hemen koştu kapıya, su yarım metreydi kapıda. Arkadan da buradan da su basınç yapınca kapı açılmadı. Yardım edin diye bağırıyordu. 'Panik yapma' demeye başladım. O an birden su seviyesi yükseldi. Biz de merdivenlerden nasıl çıktık anlamadık. Hepimiz suya battık. Biz bir numaranın mutfak camından dışarıya çıktık. Saçını yaptırmışlar, hepsi abiyeyle gelmişler. Askısı kopmuş, onu dikmek için eve gelmiş. Belki gelmese yaşanmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Doğanay ailesinin daireye 2 ay önce taşındıkları öğrenildi.

Selde hayatını kaybetti Busenurun ölümünde kahreden detay

'SU, DAĞLAR GİBİ GELDİ'

Ayşe Demirtaş da "Su dağlar gibi geldi üzerimize. Biz çantalarımızı alıp dışarı çıkmadan bina suyla doldu. Komşumuzun camları kırıldı sonra gelinimize mesaj geldi. Busenur'un teyzesi 'Yeğenim orada kalmış abla kurtarın' dedi. Biz hemen erkeklere seslendik. Kapıyı kırmaya çalıştılar; ama yapamadılar. 3-4 dakika içinde su insan boyuna ulaştı. Busenur içeriden 'Ben buradayım, beni kurtarın' diye bağırdı" dedi. 

Öte yandan Busenur Doğanay'ın hayatını kaybettiği evin içini DHA görüntüledi. Busenur'un mahsur kaldığı oda ve evin diğer bölümlerinin harabe hali, olayın boyutunu gözler önüne serdi. Su seviyesinin tavana kadar yükseldiği gözlendi. 

AFAD'DAN ANKARA VE ÇEVRE İLLER İÇİN 'KUVVETLİ YAĞIŞ' UYARISI

Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kayseri çevreleri ile Adana'nın ve Mersin'in kuzeyi, Bolu'nun ve Sivas'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" ifadeleri yer aldı.