Gündem Selivri!

Selivri!

20.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’u felç eden sağanak yağmur sonrası Silivrililer aradan 24 saat geçmesine rağmen afeti hâlâ yaşıyor. İlçede yollar göl, evler çamur içinde. Selin evlerinden ettiği ailelere bir darbe de hırsızlar vurdu...

Selivri

İstanbul’da önceki gün etkili olan sağanak yağıştan en çok etkilenen Silivri Gümüşyaka’da itfaiye, İSKİ ve Belediye ekipleri sel sularını tahliye çalışmaları devam ediyor. Onlarca evin kullanılamaz hele geldiği Silivri Gümüşyaka’da birçok eve henüz ekipler tarafından müdahale edilmediği görülürken, su ve elektriğin kesik olduğu evlerde ev sahipleri çaresizce yetkilerinin bir an önce gelip evlerindeki suları ve çamurları temizlemesini bekliyor. Yağış nedeniyle evi kullanılmaz hale gelenlerden biri de Latife Filizkıran’dı. Eşyalarının tamamı çamur içinde kalan Filizkıran’ın evine önceki gece bir de hırsız girmiş. Filizkıran, “Kullanılmaz hale gelen eşyaları bir de hırsız dağıtmış. Saatlerdir evin içine giremiyoruz, ekiplerin gelip inceleme yapmasını bekliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

‘Kalıcı çözüm şart’

Eşyalarının tamamının kullanılamaz halde olduğunu söyleyen Ali Koç ise yağmur her yağdığında benzer korkuları yaşadıklarını söylüyor: “Bunun böyle olacağı belliydi zaten. 2009 yılında da bizler aynı şeyleri yaşadık. Alt yapı denilen şey yok. Kalkıp bugün bizim hasarlarımızı karşılasalar bile, yarın yağmur yağdığında aynı şeyleri tekrar yaşayacağız. Anlık, geçici çözüm değil, kalıcı çözüm istiyoruz.” Benzer sıkıntıları 3 defadır yaşadığını dile getiren Zeliha Özgezer ise bölgedeki alt yapı yetersizliği nedeniyle daha önce imza topladıklarını fakat belediyeden bir yanıt almadıklarını vurguluyor; “Bölgedeki alt yapının nasıl olduğunu yetkililer benden de sizden de çok iyi biliyor ama buna rağmen bir önlem alındığı yok. Önlem alınmadığı için bugün çamur içinde yüzüyoruz. Tek istediğim devletin tüm hasarımızı karşılaması.”

Haberin Devamı

‘Tek sıkıntılı bölgemiz’

Tahliye çalışmalarını yerinde takip eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sel baskını ile ilgili bölgedeki yapıların imara uygun olmadığını belirterek şunları söyledi: “Silivri’de toplamda 5 dere bulunuyordu ve bu dere yataklarına 30 yıl önce imara uygun olmayan bir şekilde konut yapılmış. Bilinçsizce yapılan bu yapılaşmamın sonuçlarını bugün yaşıyoruz. 2009 yılında da bundan daha büyük sel felaketi yaşandı ve biz bundan büyük ders çıkardık. 8 yılda 5 dereden 4’nün ıslah çalışması tamamladı. Olayın yaşandığı bölgedeki Damlıca deresinin kamulaştırma çalışmaları hâlâ devam ediyor. 300 konut hasar gördü. Can kaybının olmamasına şükrediyorum. Vatandaşlarımızın herhangi bir kuşkusu olmasın, temizliğine varana kadar tüm zararları karşılanacaktır.”