Gündem ‘Sen babamın katilisin’

‘Sen babamın katilisin’

21.07.2010 - 00:58 | Son Güncellenme:

DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler’in öldürülmesi davasında Ünal Osmanağaoğlu’nun yargılanmasına devam edildi. Türkler’in kızı Nilgün Soydan, Osmanağaoğlu’na seslendi: “Sen babamın katilisin. Bunu tescil ettirene kadar mücadelim sürdüreceğim”

‘Sen babamın katilisin’

DİSK’in eski Genel Başkanı Kemal Türkler’in öldürülmesine davasında hakkında üçüncü kez verilen beraat kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından sanık Ünal Osmanağaoğlu’nun tekrar yargılanmasına devam edildi.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına Türkler’i 1980 yılında öldürdürmekle yargılanan Ünal Osmanağaoğlu, başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden rahatsız olduğu belirtilerek getirilmedi.
Mahkeme çok az rastlanan bir şekilde duruşmayı bir gün sonraya yani bugüne erteledi.
Mahkeme sanığa verilecek cezanın bozmaya konu olan cezadan daha ağır olma ihtimali bulunduğundan sanığın hazır edilmesi gerektiği yönünde karar aldı.
Türkler ailesinin avukatları, 22 Temmuz’da 30 yıllık zaman aşımı dolacağı için mahkemenin duruşmayı bugüne ertelediğini söyledi.

Öldürdüğünü gördüm
Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan sanık Ünal Osmanağaoğlu’nun babasının katili olduğunu söyledi. Adliye önünde açıklama yapan Nilgün Soydan şöyle konuştu:
“Osmanağaoğlu babamın katillerinden biridir. 30 yıldır kadar hep mücadele verdim. O benim babamın katili olarak tescillenene kadar mücadelemi sürdüreceğim. Babamı öldürdüğünde ben 18 yaşındaydım. Şimdi 48 yaşındayım. Ben babamın katilini tanıyorum, onun babamı öldürdüğünü gördüm.”

Zaman aşımı tehlikesi
Mahkemenin bugünkü duruşmada hazır olması durumunda sanık Osmanağaoğlu’na Yargıtay’ın bozma gerekçesine uygun olarak ceza vermesi halinde, dosyanın yeniden temyize gidecek olmasıyla zaman aşımı süresi yeniden gündeme gelecek.
Müdahil avukatı Zeynel Öztürk, suç vasfının insanlık suçu olup olmadığı konusunda tartışmalar olduğunu belirterek, “Bugün sanık duruşmaya gelmezse, mahkeme ister istemez ayın 22’sinde zaman aşımı dolacağı için dosyayı başka bir tarihe erteleyebilir. Mahkeme burada suç vasfının insanlığa karşı bir suç olduğunu kabul ederse zaman aşımı ortadan kalkar. Mahkeme suçu böyle kabul etmezse dava zaman aşımından düşebilir” dedi.