Gündem Sen nereye, müzik oraya

Sen nereye, müzik oraya

17.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Sen nereye, müzik oraya

İnsanların gün içerisinde en fazla etkileşimde olduğu, artık vücudunun bir parçası haline gelen akıllı telefonların onlara sunduğu uygulamalar hayatlarının önemli kısmında onlara eşlik ediyor. Sosyal medya uygulamalarıyla beraber en önemli eşlikçilerden birisi müzik uygulamaları. fizy, Spotify, Deezer ve Apple Music gibi platformlar, gün boyu bireylere eşlik eden müzik olarak hayatında kayda değer bir yer yakalıyor. 2000’li yılların sonuna doğru ortaya çıkan, son yıllarda da küresel olarak bütün müzik sektörünü ve tetiklediği ekonomiyi büyüten bu platformlar şu anda ABD’de 2019’un ilk yarısında 4.3 milyar dolarlık bir pazar oluşturdu. Dünya müzik piyasasına yön veren bu platformlar, beraberinde albüm ve plak satışlarını aynı zamanda müzik dinleme aygıtları ve aksesuarlarını da canlandırdı. ABD’de CD satışları yüzde 5, plak satışları yüzde 13 arttı.

Haberin Devamı

Bu büyüme Türkiye’yi de kapsıyor. Türkiye’de de başta fizy olmak üzere, Spotify, Deezer gibi abone sayıları günden güne yükselen platformlar, sektörü şekillendirir hale geldi. Dünya çapında, bu platformların oluşturduğu gelir geçen yıl yüzde 32.9 yükseldi. Türkiye’de de durum farklı değil. Hızla büyüyen dijital müzik platformları pazarında fizy, Spotify, Deezer gibi uygulamaların abone sayısı artıyor. 

4-9 Kasım arasında Türkiye’nin ilk ve tek popüler müzik ve kültür festivali olan fizy İstanbul Müzik Haftası’nın ikincisi düzenleniyor. fizy ana sponsorluğunda, SM Production organizasyonuyla gerçekleşen festivalde Kenan Doğulu’dan Teoman’a, Kalben’den Ceza’ya pek çok önemli sanatçı müzikseverlerle buluşacak. Konserlerin yanı sıra panel vb etkinlikler de düzenlenecek.

Yazarlar