Gündem Sendikalıya indirimli altın

Sendikalıya indirimli altın

11.06.2010 - 10:30 | Son Güncellenme:

.

Sendikalıya indirimli altın

Altın fiyatlarının yeni rekorlar kırdığı şu günlerde Enerji-Bir-Sen, yaptığı anlaşmayla üyelerine indirimli altın alma imkanı sağladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sendika, üyelerinin çeşitli mal ve hizmetlerden indirimli yararlanabilmesi için firmalarla anlaşma yaptı.

Sendika, bir giyim firmasıyla anlaşarak, kasada sendika kimliğini ibraz edenlere yeni sezon ürünlerde yüzde 10, eski sezon ürünlerde ise yüzde 5 indirim olanağı yarattı.

Kuyumculuk ve mücevherat sektöründe de bir firmayla anlaşan sendika, üyelerine, Kuyumcular Derneği’nin yayımladığı altın satış fiyat listesine göre 14 ayar altında yüzde 15, 22 ayar altında yüzde 5, pırlantalı ürünlerde yüzde 45, sarrafiye altınlarda yüzde 4 indirim imkanı sağladı.

Sendika üyeleri, anlaşmalı firmada, minimum bin dolar ve muadili döviz alım satımında da /- 0,003 fiyat farkından yararlanacak.

Optik alanında yapılan anlaşmayla sendika üyelerine yüzde 40’a varan indirim olanağı yaratan sendika, oto tamirinde de üyelerinin, işçilik fiyatları üzerinden yüzde 30 indirimden yararlanmasını sağladı.

Sendika üyelerine indirim sağlanan mal ve hizmetler arasında kreş, ana sınıfı, çocuk kulübü hobi kursları, aksesuar, antika ve hediyelik eşya, spor malzemesi, çanta, halı, şehirlerarası otobüs ulaşımı bulunuyor.

-"KALİTELİ MAL DAHA UCUZA"-

Haberin Devamı

Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendika olarak her alanda üyelerine daha iyi imkanlar sunmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Memur sendikacılığı ile işçi sendikacılığı arasında önemli farklılıklar bulunduğunu vurgulayan Tonbul, memurlarının ücretlerinin kanunla belirlendiğini ve toplu görüşme sürecinde bu konuya çok da müdahale edemediklerini belirtti.

Bu nedenle üyelerine maddi katkı sağlamaya yönelik arayışlara girdiklerini anlatan Tonbul, üyelerine çeşitli mal ve hizmetlerden indirimli yararlanma imkanı sunduklarını kaydetti.

Tonbul, şu ana kadar çeşitli firmalarla bir dizi anlaşma yaptıklarını ifade ederek, "Böylece üyelerimiz kaliteli malı daha ucuza alıyorlar. Bu da bir maddi rahatlama sağlıyor. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda anlaşma yaptığımız firma sayısını artırıp, mal ve hizmetleri hızla yaygınlaştıracağız" dedi.