Gündem Serbest bırakılan binlerce arı polise saldırdı

Serbest bırakılan binlerce arı polise saldırdı

10.10.2011 - 13:31 | Son Güncellenme:

Sigara kaçakçılıği ihbarı ihbarı üzerine durdurulan bir kamyonda bulunan arılar serbest bırakılınca polise zor anlar yaşattılar. Olay, en çok okunan haber sitesi Huffington Post'da "Kaçakçıların üzerine saldığı arılar Türk polisini soktu" başlığıyla ilk sırada yer aldı.

Serbest bırakılan binlerce arı polise saldırdı

Adana'da yaşanan olayda Van'dan Adana'ya gelen bir yük kamyonu, içersinde bandrolsüz kaçak sigara bulunduğu şüphesiyle durduruldu.

Haberin Devamı

Arı kovanı yüklü aracın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı polis ekiplerince aranmak istenmesi üzerine, arı kovanlarının araçta bulunan sahiplerinden biri kovanların kapaklarını açtı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre serbest kalan arılar, arama yapmak üzere bekleyen polislere saldırdı ve on beş polis memurunu soktu.

Arı saldırısı sebebiyle ara verilen arama operasyon, polis ekiplerinin arıcıların tarafından kullanılan özel kıyafetleri giymeleriyle devam etti ve kamyondaki tüm arı kovanları arandı.

Aramalara sonucunda araçta, kovanlara saklanmış halde bulunan otuz iki bin beş yüz paket kaçak sigara tespit edildi.

Anadolu Ajansı, olay sırasında kamyonu kullanan şoför ve kovanların sahipleri gözaltına alındığını belirtti.

Öte yandan arılar tarafından sokulan on beş polis memurunun sağlık durumları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Adana'da yaşanan bu olay basında geniş yer bulurken, en çok takip edilen haber sitelerinden Huffington Post'un "tuhaf haberler" başlığı altında ilk sırada yer aldı.