Gündem Serin Duruş

Serin Duruş

08.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Serin Duruş

Serin Duruş


Serin Duruş
Yeni yapılan bir polis araştırmasına göre: "Sizi kovalayan polis şişmansa daha çabuk vurulursunuz."
Dennis Miller

Hafta sonu, THY’nin hesaplı orun tarifesiyle Ankara’daydık. Güvenlik Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bir bilgi şölenine katıldık. Güvenlik Genel Müdürü, "Burası buharlı hamama dönmüş. Daha geçen gün bu yelverenler yüzünden yangı geçirdim" deyince, yelverenlerden sorumlu yarkomiser hızla yerinden fırlayarak olaya el koydu. Ergüven’deki bilgi şöleni, meslekte on ve yirmibeşinci yıllarını dolduran başgüven, yargüven, baygüven ve aygüvenlere verilen ergiliklerle sona erdi.
Zor bir metin olduğunun farkındayız. İlk paragraftaki kelimelerin yerine bir de bunları koyun isterseniz... Hesaplı Orun : Ekonomi Sınıfı... Bilgi şöleni: Sempozyum... Buharlı Hamam: Sauna... Yelveren: Klima... Yangı: Enfeksiyon... Ergilik: Şilt. Netleşiyor olay değil mi?
Ancak dilimize giren yabancı kelimelere Türkçe karşılıklar bulan Türk Dil Kurumu’ndan (TDK) sonra, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, Araştırma Planlama Koordinasyon (APK) Daire Başkanlığı Uzmanı Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Erol Özdemir tarafından hazırlanan öneri paketine göre, teşkilatta kullanılan uzun rütbe isimleri kısaltılarak, tek sözcükten oluşan isimler kullanılacakmış.
Paket kabul edilirse; Polis memuruna Polis, Ekip amir vekiline Başpolis, Komiser yrd. yerine Komiser, Komiser yerine Yarkomiser, Emniyet amiri yerine Ergüven, 4. sınıf emniyet müdürü (emn.md.) yerine Aygüven, 3. sınıf emn. md. yerine Baygüven, 2. sınıf emn.md yerine Yargüven, 1. sınıf emn. md. yerine de Başgüven kullanılacakmış.
İyi bir düzenleme olacaktır muhtemelen. Ancak bir de TDK’nın yabancı kelimelere bulduğu karşılıklarla Emniyet, pardon Güvenlik Genel Müdürlüğü ile ilgili haber yazarken biz ciddi zorlanacağız. Herhalde polislerimizin de 40 yıllık müdürlerinin Ay, Bay, Yar ya da Başgüven mi olduklarına alışmaları, bizimki kadar zor olacaktır.


Ayrıca!..
"Ayrıca Saddam daha önce benim babamı da öldürmeye kalkmıştı..." => G. Walker Bush (Irak’a saldırı için gerekçelerini açıklarken)

Çözemedim de...
Cırt Ayşe Teyze: Siz kaç kardeşsiniz Gülşen?
Gülşen: Bir ablam, bir ağbim var. üç kardeşiz...
Cırt Ayşe Teyze: Sen ortanca çocuk musun?

Durum!..
"Herkesle yanlış anlaşılma dururumuz var bizim..." => Ayşe Hatun önal

Eğer siz de sağda - solda, kıyıda - köşede yukarıdaki gibi akla - beyne ziyan cümleler yakalarsanız
www.shockhaber.com
adresinden bize ulaştırın.

Asla söylemez!...
"Tolstoy öyle bir şey söylemez!.." => Tarık Tarcan

CD!..
Hülya Avşar: Diğer mezdekelerden ne farkınız var?
Gruptan bi kız: CD farklı!..

Bilinemez!...
"Saldırganın kaç kişi olduğu bilinmiyor..." => Televole muhabiri (Asena’nın vurulma olayı)

İlginç...
"Asena, biliyorsunuz bir dansöz, ayaklarıyla hareket eden bir insan..." => Açıklama yapan doktor (Asena’nın vurulma olayı)



Vurduğum yerden ses getirmeyi severim. O yüzden birinci ve ikinci sınıf bir yolsuzluk dosyası hazırlayacağım zaman, gardırobun üzerinden antika "Remington" marka daktilomu indiririm ve kendimi kaybederim. Dün gece de öyle oldu. TAAAKKK!!! TUUUKKK!!! DAAANNN!!! DUUUNNN!!! dalmışım yolsuzluğa. Saat de gecenin üçü. Baktım bir ara alttaki komşu oklavayla tavana vurmaya başladı. Ben iyice gaza gelmişim. O vuruyor tavana
TAK! TAK! TAK! ben vuruyorum tuşlara TAAAKKK!!! TUUUKKK!!! DAAANNN!!!... Sabah bir okudum; Kendi dosyamdan kendim korktum!..
"Hayır İsmet! Bu millet bu dosyayı kaldıramaz!" dedim ve önlem alıp bir çırpıda yırttım!.. Işık Sizinle Olsun!