Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

25.10.2017 - 10:12 | Son Güncellenme:

Sigortalıların 4A, 4B ve 4C bilgilerinin yer aldığı belgeye SGK hizmet dökümü denir. Hizmet dökümü ile sigortanın ödendiği aylar, çalışılan şirketin bilgileri, sigortalı olarak geçirilen günlerin sayısı gibi bilgilere ulaşılabilir. e-Devlet üzerinde en çok işlem yapılan hizmet, SGK hizmet dökümü sorgulamadır. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümünde hangi bilgiler bulunur?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, e-Devlet sisteminden alınır. e-Devlet, kamu kurumları tarafından verilen hizmetlere vatandaşların daha hızlı ulaşmasını sağlar. e-Devlet üzerinde iki binin üzerinde hizmet ve 35 milyona yakın kullanıcı bulunur. Kullanıcılar, e-Devlet ile SGK hizmet dökümü sorgulaması dışında; tapu bilgileri sorgulama, mobil hat sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama ve araç plakasına yazılan ceza sorgulaması gibi çeşitli kurumlara ait hizmetlere ulaşabilirler. e-Devlet ile en çok işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gelir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

Sigortalıların, prim ve sigorta bilgilerinin bulunduğu belgeye SGK hizmet dökümü denir. Sigortalı kişilerin bağlı bulundukları yerlere göre; 4A, 4B ve 4C olarak ayrılır. 4A hizmet dökümü Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar tarafından, 4B hizmet dökümü Bağ-Kur’a bağlı olanlar tarafından ve 4C hizmet dökümü de Emekli Sandığı’na bağlı olanlar tarafından alınabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, e-Devlet sisteminden alınır. e-Devlet sistemine, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden giriş yapılır. Giriş için; e-Devlet şifresi, mobil imza, e-İmza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik numarası seçenekleri bulunur. Kullanıcılar tarafından en fazla, e-Devlet şifresi kullanılır. e-Devlet şifreniz yoksa, 2 Türk Lirası karşılığında PTT şubelerinden alabilirsiniz. Şifre ile kişisel bilgilere ulaşılabildiği için, başka kişiler ile paylaşılmaması gerekir.

Haberin Devamı

e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısına girilir. Ardından Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında bulunan bağlantılardan 4A, 4B ve 4C bilgilerine ulaşılabilir. İşlem yapılmak istenen hizmet adı, arama kutucuğuna yazılarak daha hızlı ulaşım sağlanabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE YER ALAN BİLGİLER

SGK hizmet dökümü ile ulaşılabilen bilgiler;

- Sigortalıya ait temel bilgiler

- Sigortanın ödendiği ayların bilgisi

- Sigortalı çalışılan günler

- Hangi aylarda primlerin ödendiği bilgisi

- İlk defa girilen işin giriş, çıkış tarihleri

- Sigortalı olunan dönemde yerine getirilen hizmetler

- Çalışılan şirketin bilgileri

e-Devlet sistemi kullanılarak adres ve banka değişikliği yapılabilir. Emekli aylığı kesintileri ve borç durumu bilgileri görülebilir. Bu bilgiler dışında; ilaç kullanım süresi, optik cam, çerçeve ve muayene katılım payı sorgulamaları da yapılabilir.