Gündem SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama- MHRS randevu alma!

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama- MHRS randevu alma!

27.11.2015 - 09:47 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama işlemleri ile prim gün sayınızı sorgulayabilme şansına sahipsiniz. Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu MHRS uygulaması ile de online randevu alabileceksiniz. Ayrıntılar haberimizde.

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama- MHRS randevu alma

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulama sayfası sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta bilgilerini alabilecekleri SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini şifresiz ve T.C. kimlik no ile yapabilmesine yardımcı oluyor. Ancak SSK sigortalısı dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasına uzun bir süredir erişim sağlayamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakım çalışması gerçekleştirilmekte olan E-SGM uygulaması yerine SSK sigortalısı e-Devlet portalında bulunan SGK hizmetlerini kullanarak, sigortalarına güncel ve ayrıntılı bilgiler alabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı ile SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemler SSK sigortalısı için artık oldukça basit ve kolay işlemler haline geldi. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji sayesinde bulunduğu her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’ un dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerine erişim sağlayarak, sigorta işlemlerini gerçekleştirebilen SSK sigortalısı artık kurum binasına gitmek zorunda kalmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri sigorta mükelleflerine, sigorta işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde yapabilmelerine yardımcı oluyor. SSK sigortalısının SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerini yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde uzun saatler sürebilen uzun kuyruklarda sıra bekleme çilesi ve yoğun bürokrasi işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları aracılığı ile günün her saatinde işlem yapılabilmesi olanağına sahip olunması da günümüzde SSK sigortalısı tarafından SSK sorgulamalarında ve diğer tip işlemlerinde internet üzerinde yer alan bu Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarının tercih edilmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama ekranı halen SSK sigortalısına hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda SSK sigortalısı internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde SSK sorgulama yapabilmek için turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet sistemine erişim sağlayarak, sigortalarına ilişkin güncel ve ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. E-Devlet kimlik doğrulaması işlemleri ‘sisteme giriş’ penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden herhangi birisi kullanılarak, e-Devlet kimlik doğrulaması yapılabiliyor. E-Devlet sistemi kimlik doğrulamasının ardından e-hizmetler kategorisi altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından herhangi bir ek bilgi girmek zorunda kalmadan SSK sorgulama işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda bulunan Sağlık Bakanlığı’nın online randevu sistemi Merkezi Hastane Randevu Sistemi web sayfasından da vatandaşların hastane randevularını dakikalar içerisinde alabilmeleri sağlanıyor. Özellikle internet kullanımının her geçen gün yaygınlaştığı bugünlerde internet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın online randevu sistemi MHRS üzerinden sadece dakikalar içerisinde tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine online randevu alabilme imkanına sahip olunabiliyor. Vatandaş artık internete bağlanabildiği her yerden Merkezi Hastane Randevu Sistemi aracılığı ile 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine online randevu alabiliyor. İnternetin yanı sıra Sağlık Bakanlığı vatandaşın sabit ve cep telefonlarından da ALO 182’yi arayarak, hastane randeuv alımlarını yapabilmesini sağlıyor. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne üyelik işlemleri ise mhrs.gov.tr adresinde bulunan randevu al sayfasından ulaşılabilen giriş ekranında ‘yeni üye’ ekranından üyelik sayfasına girilebiliyor. Üyelik sayfasında kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri olmak üzere 3 aşamada talep edilen bilgiler girilerek, MHRS’ye üye olunabiliyor. MHRS web sayfasında vatandaşların T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme girdiklerinden sonra ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘poliklinik’, ‘poliklinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini istedikleri şekilde yapabiliyor. Bu sayede kendisine sunulan hekimin uygun randevu saatleri içerisinden ileri tarihe hastane randevusunu günün her saatinde hastane randevu alımı yapılabiliyor.