Gündem Sığınan general sayısı 46 oldu

Sığınan general sayısı 46 oldu

01.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye ordusundan kaçarak muhalif kanada geçen askerler Türkiye’ye sığındı. Suriye’deki çatışmalarda yaralanan 9 kişiden Türkiye’ye tedavi için gelen 1 kişi ise yaşamını yitirdi

Sığınan general sayısı 46 oldu

Suriye ordusundan ayrılarak muhaliflere katılan 2’si general 14 subay ile aileleri Türkiye’ye sığındı.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırına gelen Suriyeliler, Türkiye’ye geçmek için talepte bulundu. Burada işlemleri yapılan 2 general, 3 albay, 2 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 başçavuşun da aralarında bulunduğu asker ve asker ailesi 46 kişi, minibüslerle Apaydın kampına gönderildi.
Suriye’de olayların başlamasından bu yana Türkiye’ye sığınan general sayısı son gelen 2 general ile birlikte 46’ya yükseldi. Albay sayısı 112’ye, yarbay sayısı 69’a, binbaşı sayısı 112’ye yüzbaşı sayısı ise 77’ye ulaştı.

9 yaralıdan 1’i öldü
Suriye’nin İdlip kenti ve çevresinde Suriye ordusu ile muhalifler arasında süren çatışmalarda yaralan aralarında 3 kız çocuğunun da bulunduğu 9 kişi, yakınları tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı ve Bükülmez Köyü sınırına getirildi. Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan 1 Suriyeli kurtarılamadı.