Gündem Şike ve Çarşı heyeti değişti

Şike ve Çarşı heyeti değişti

07.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yayınladığı yetki kararnamesiyle Şike ve Çarşı davalarına bakan mahkemenin başkan ve üyelerini değiştirdi.

Şike ve Çarşı heyeti değişti

Bu davalara bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Tamirci, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirilirken, mahkemenin üye hakimi Fatma Altun Şahin de 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye yapıldı. Tamirci’nin yerine 11. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Civelek başkan olarak görevlendirildi. HSYK seçimlerinde YARSAV’dan aday olan Mustafa Bağarkası da başkanlık görevinden alındı. Bağarkası 85. Asliye Ceza Mahkemesi’ne atandı. Eski Poyrazköy davasının başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ise 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başkan olarak görevlendirildi.

4 Sulh Ceza daha
İstanbul Adalet Sarayı’ndaki Sulh Ceza hakimiliği sayısı 6’dan 10 çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği’nde gerçekleşen değişiklik kapsamında 17 Aralık’ta Süleyman Aslan’ı tahliye eden hakim Hulusi Pur, 2. Sulh Ceza Hakimliği’nden alınarak 17. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına atandı. Pur’un yerine 2. Aile Mahkemesi’nden Durmuş Karaçalı getirildi. Yeni kurulan Sulh Ceza Hakimlikleri ise şöyle oldu. 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne Emine Çiğdem Yılmaz, 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne İbrahim Lorasdağı, 9. Sulh Ceza Hakimliğine Hüseyin Kürşad Serbes, 10. Sulh Ceza Hakimliği’ne ise Necmettin Kafalı görevlendinildi. Ağır Ceza Mahkemelerinde görev yapan hakimler Bülent Kınay, Savaş Çelik ve Hamza Emre de Asliye Ceza Mahkemelerine gönderildi.