Gündem Şıklığınıza şıklık katacak 16 örgü modeli

Şıklığınıza şıklık katacak 16 örgü modeli

17.04.2018 - 08:54 | Son Güncellenme:

Daha çok kış aylarında kullandığımız örgü modelleri aslında hayatımızın faklı kullanım alanlarında bizimle. Kışlık kıyafetlerin dışında tasarım örtülerde, yastıklarda, tokalarda birbirinden farklı örgü modelleri kullanılıyor. El emeğiyle örülen kazak, şal, hırkalar hediye olarak veriliyor. Siz de kendi modasını yaratmak isteyenlerdenseniz buyurun sizler için derlediğimiz 16 şık örgü modeli...

Şıklığınıza şıklık katacak 16 örgü modeli

Kordon Örgüler: Farklı takı tasarımını sevenler daha çok kordon örgüleri tercih etmektedir. El yapımı çantalar, hırka aksesuarları, tasarım yastıklar... Kordon örgüleri daha birçok farklı tasarımda destekleyici olarak kullanabilirsiniz.
Saç Örgü: Kazaklarda daha çok rastladığımız modellerden. Kazakla sınırlandırmayalım, hırkalarda, şallarda gayet fazla sayıda tercih edilmektedir.

Izgara Modeli: Görüntüsüyle kareli ızgaraları andıran model kışlık kıyafetler, örtüler, kılıflar için oldukça ideal bir tercihtir
Delikli Saç Örgü: Saçlardan ilham alan model delikli yapısıyla diğer seçeneklerden daha farklı bir görüntü vaad ediyor.
Badem Şekeri Modeli: Kabarık badem tipindeki modeli bebeklerin hırkaları ya da kazakları için düşünebilirsiniz.
Kirpi Örgü: Çeyizlerin olmazsa olmazı lifleri örmek için model arıyorsanız kirpi örgü tercihiniz olabilir.

Haberin Devamı

Çapraz Baklava Modeli: Baklava modeli, annelerin lif yapımında sık sık kullanılır. Tasarımın kırlent kılıflarında kullanılması yastıklara ayrı bir hava katıyor.

Kral Tacı Modeli: Şiş ya da tığ ile yapılan model alışılmamış farklı bir görüntüye sahip olan örgü modellerinden.
Kaburga Modeli: Yeni doğacak bebekler için el emeği göz nuru hırkaların motifi. Kışlık şalların modern görünmesini de sağlamaktadır.

Bordürlü Örgü: Çeyiz hazırlığı yapan genç kızların sandıkların fazlaca yer kaplamış durumda olan model.
Hint Kanaviçesi: Hindistan kültürünün örgü dünyasına kattığı model. Patik örülmesiyle nenelerin annelerin tercihi konumundadır.

Uçurtma Modeli: Örtülerin kenarlarına , kılıflara detay eklemek isterseniz uçurtma modelinden faydalanabilirsiniz.
Kelebek Örgü: Kelebek hayranı miniklere güzel sürpriz bir süpriz olması açısından ideal bir tercih. Uçup onların kıyafetlerine konmuş bir sürü kelebek miniklerin hayal dünyasını geliştirebilir.

Martılar Örgü Modeli: Kış sezonunda öne çıkan örgü eteklere bu modeli kullanarak sahip olabilirsiniz.
Örümcek Yuvası Örgü: Yeni doğanlar için kullanışlı battaniyeler ören hanımlar bu motifi mutlaka deneyin.
Bağlamalı Lastik Örgü: Kalemliklerinize , biberonlarınıza, telefonunuza kılıf yaparken kullanabileceğiniz kullanışlı bir model için doğru tercih olacaktır.