Gündem Sıla: Dinlene dinlene dövdü

Sıla: Dinlene dinlene dövdü

08.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Sıla ve oyuncu Ahmet Kural, darp olayından sonra mahkemede ilk kez karşı karşıya geldi. Sıla, Kural tarafından darp edildiği iddiasıyla savcılığa başvurmuştu. Savcılık soruşturma sonunda “hakaret, tehdit ve kasten yaralama”dan Kural’a 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Kural ile Sıla dün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karşı karşıya geldi.

Sıla: Dinlene dinlene dövdü

Suçlamaları kabul etmeyen Kural 2017 Mayıs ayında bir ilişkiye başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Alkol aldığımızda tartışıyorduk. İnançlarıma saygı göstermedi. Arkadaşlarımı hor gördü. Ben ayrıldım. Ayrıyken Okan Can Yantır ile ilişkisini duydum. Bu basında da yer aldı. Sonra ‘Sana ihtiyacım var. Dön, ne olur’ diye mesaj attı. Benim için şarkı bestelediğini söyledi. Çok hoşuma gitti. Tekrar görüşmeye başladık. Olay günü ailemin evinde alkol aldık. Sonra Zekeriyaköy’deki evime geçtik. Burada tekrar üçüncü şahısla ilgili soru sordum. Sıla da ‘Canını yakmak istedim’ dedi. Aramızda tartışma çıktı. Birbirimize bağırdık, ‘Defol git’ dedim. Telefonumla şoförünü aramak istedim. Bu esnada bileklerimden tuttu. Bileklerimi kurtarmak için çektim. Kendisi de ‘Ahmet ne olur konuşalım’ diye bağırdı. Kendisine vurmadım. Şoförünü aradı. 15-20 dakika süren kavga sonunda çıktı. Çıkarken ‘Seni bitereceğim Ahmet Kural’ dedi.”

Haberin Devamı

‘Niye özür diledin?’

Hakimin “Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyor musunuz?”’ sorusu üzerine Kural önce “Bir suç işlemediğim için kabul etmiyorum” dedi. Kural, avukatları uyarınca “Beraatimi istiyorum. Eğer mahkeme aksi kanaatte olursa mahkumiyet verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum” dedi.

Gençoğlu’nun avukatı Rezan Epözdemir, olayın ardından sosyal medyada paylaşımını hatırlatarak Kural’a, “Suç işlemediğinizi düşünüyorsanız neden özür dilemeye gerek duydunuz?” diye sordu. Kural ise “Aşık olduğum kadınla, yüzde yüz benim sebep olmadığım olayların içinde adım geçiyor. Adımın kadına şiddette geçmesinden dolay duygusal olarak tüm kadınlardan ve o zaman sevdiğim kadından özür diledim. Bundan rahatsızlık duymuyorum. Bu suç işlediğim anlamına gelmez” dedi.

Regl tartışması

Gençoğlu ise ifadesinde, ailesiyle iyi bir akşam geçirdikten sonra Kural’ın evine geçtiklerini, Kural’ın burada Okan Yantır’ı sorduğunu belirterek, “Kıskançlık krizine girdi. Bir anda üzerime saldırdı. Önce ‘Git buradan, s... git’ dedi. Kafamı duvara vurdu. Böbreklerimi tekmeledi. Bu sırada şoförümü aramayı başardım. Evden 4-5 defa çıkmaya çalıştım, geri getirdi. Kulaklarıma vurdu. Yerlerde sürükledi. Yaklaşık bir saate yakın sürdü. Düzenli bir dayak değil, dinlene dinlene dövdü. Şikayetçiyim” dedi.

Haberin Devamı

Kural’ın avukatı Ahmet Kurutluoğlu “İdrarınızdan kan geldiğini söylediniz. Bu mikrobik olabilir mi?” diye sordu. Gençoğlu, “Olamaz çünkü devamlı gelmedi kan” yanıtını verdi. Avukat bu kez, “Regl olabilir misiniz?” diye sordu. Gençoğlu, “Regl değildim” dedi. Bir ara Gençoğlu’nun gülümsemesine tepki gösteren avukat Kurutluoğlu, “Gülme, gülerseniz daha kötü olacak” dedi. Bunun üzerine taraf avukatları arasında sözlü tartışma yaşandı.

Uyuşturucu cezası

Avukat Rezan Epözdemir beyanında, Kural’ın 2014 yılında yargılandığı bir davada “uyuşturucu kullanmak” suçundan 10 ay hapis cezası aldığını ve bu cezanın ertelendiğini, bu suçu da denetim süresi içerisinde işlediğini belirterek bu kararın celbinin mahkemeye istenmesini talep etti. Eğer Ahmet Kural bu davadan ceza alırsa uyuşturucu davasından aldığı cezayı yatmak zorunda kalacak. Avukat Ahmet Kurutluoğlu ise beyanında, “Bu Sıla hanımın kendi lehine Ahmet beyin aleyhine geliştirdiği bir projedir” dedi. Avukat Sibel Aydın ise, “45 dakika şiddet gördüğünü iddia eden bir kadın olaydan sonra eğlenir mi? Sıla hanım acile gidiyor. ‘İdrarımdan kan geldi’ diyor. Ancak ne kan testi ne idrar testi yapılmış” dedi.

‘Vicdanen rahatım’

Üzerine zorla yapıştırılmak istenen ‘kadına şiddet uygulayan adam’ yakıştırmasını reddettiğini belirten Ahmet Kural, “Zaten tüm suçlama iddiaları bilimsel raporlarla tek tek çürütüp, mahkemeye sunduk. Vicdanen rahatım ve iftiraya uğradığımı tüm Türk halkına kanıtlayacağım” diye konuştu. Duruşma 22 Nisan’a ertelendi. MESUT YILMAZ