Gündem Silahı temin edenlere ağırlaştırılmış müebbet

Silahı temin edenlere ağırlaştırılmış müebbet

12.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Makam odasında şehit edilen savcı Kiraz’ın ölümüne ilişkin davada, savcıyı şehit eden silahı temin eden Mustafa Koçak ve Murat Canım’ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Silahı temin edenlere ağırlaştırılmış müebbet

DHKP-C’li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından 4 yıl önce makam odasında rehin alınarak şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümüne ilişkin davada mahkeme savcıyı şehit eden silahı temin eden Mustafa Koçak ve Murat Canım’ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak iyi hal indirimi uygulamadı. Mahkeme, 9 firari sanığın dosyasını ise ayırdı.
İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasında 31 Mart 2015 günü DHKPC-li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından rehin alınarak şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümüne ilişkin 9’u firari 14 sanığın yargılandığı davada mahkeme 4 yıl sonra kararını açıkladı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Murat Canım, Mithat Öztürk, Mustafa Koçak, Cengiz Özel ve tutuksuz sanık Deniz Özel katıldı.

Haberin Devamı

İyi hal yok

Kararını açıklayan mahkeme, savcının öldürülmesinde kullanılan silahı temin eden Mustafa Koçak ve Murat Canım’ı, ‘Cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, tasarlayarak ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye yardım, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve diğer suçlardan da toplam 42 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıklar hakkında pişmanlık duymadıkları gerekçesiyle iyi hal indirimi uygulamadı.

9 kişinin dosyası ayrıldı

Mahkeme ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan diğer tutuklu sanıklar Cengiz Özel’e 11 yıl 3 ay, Mithat Öztürk’e 10 yıl, tutuksuz Deniz Özel’e de 6 yıl hapis cezası verdi. Aralarında Zerrin Sarı, Faruk Ereren, Şadi Naci Özpolat’ın da bulunduğu firari 9 sanığın dosyasının ise ayrılmasına karar verildi.