Gündem ‘Silahsız gitmeyi akıl edemedim’

‘Silahsız gitmeyi akıl edemedim’

31.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Berkay Şahin ile yaşadığı kavga nedeniyle mahkemeye çıkan Arda Turan “Sabah saat 5 olduğu için akıl edemeyip hastaneye silahla gittim” dedi. Aylık gelirinin bin lira olduğunu söyleyen Berkay’ın ise ‘yalan beyan’dan da davalık olabileceği belirtildi

‘Silahsız gitmeyi akıl edemedim’

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin, gece kulübünde aralarında yaşanan kavga nedeniyle mahkemeye çıktılar. İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müşteki sanıklar Arda Turan ve Berkay Şahin ile müşteki Özlem Şahin katıldı. Aynı sırada oturan Turan ve Berkay Şahin’in arasına özel güvenlik görevlisi oturtuldu. Kimlik yoklaması yapılan Arda Turan aylık gelirinin 300 bin euro olduğunu söyledi. Berkay Şahin ise aylık gelirinin bin TL olduğunu belirtti!

Haberin Devamı

‘İstemeden çarptım’

Berkay Şahin ile tanışıklığı olmadığını belirten Arda Turan, savunmasında şunları söyledi: “Gizli Kalsın isimli mekana gittik. 60-70 kişi ancak sığar. Tuvalete gitmek isteseniz birine çarparsınız. Özlem hanımefendiye istemeden çarptım. Özür diledim. Rahatsız edecek bir şey söylemedim. Kendisini tanımıyordum. İddia ettiği şeyleri yapmadım. Sonra yanıma Berkay geldi. Elini enseme atarak sert şekilde beni kendisine çekti. ‘Kaptan senle konuşalım’ dedi. Elini çekmesini istedim. İkinci defa aynı şeyi yaptı. Alkollüydü. Kendimi koruma amaçlı itişme oldu. Berkay dışarı çıktı. Korumalarının ‘Arda’ya sıkın’ dediğini duydum, rahatsız oldum. Hassasiyetimi göstermek için kendisini aradım, eşiyle ilgili yanlış anlaşılma olduğunu söyledim. Burnunda rahatsızlık olduğunu öğrenince hastaneye gittim. Dedemden kalan silah yanımdaydı. Masaya koydum. ‘Böyle bir şeye inanıyorsan bana istediğini yapabilirsin’ dedim. Berkay silahı alıp koltuğa attı. Ben de silahı almak isteyince silah istemsiz patladı. Sonra 10 - 15 dakika daha konuştuk. Hatta Berkay bizi uğurladı. Yanlış anlaşılmalar olabileceğini söyledi.” Şahin ailesinin avukatı Ayşegül Mermer ise Turan’a “Hastaneye silahla değil çiçekle gidilir. Neden silahla gittiniz?” diye sordu. Arda Turan da “Yüzde yüz haklısınız. Sabah saat 5 olduğu için silahsız gitmeyi akıl edemedim. Aile konusu hassas olduğu için samimiyetimi göstermek amacıyla öyle gittim. Bana inansaydı hastaneye gitmezdim” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Silahsız gitmeyi akıl edemedim’
‘Bayrampaşalıyım’

Berkay Şahin ise savunmasında “Kendisi beni iyi tanır. Arda’nın hastaneye özür için gelmediği ortadaydı. Ben olayın büyümemesi, Arda’nın elinde de silah olması nedeniyle hastanedeki odada tek konuştum. Odada silahı uzatıp ‘İnanmıyorsan sık bana’ dedi. Sonra silahı geri alıp mermiyi ağzına verdi. Silahı sallayarak ‘Ben Bayrampaşalıyım. Bana birşey olmaz’ diyerek sürekli atarlanıyordu. Ben ‘Rezillliğine daha doymadın mı? Silahını da al s.. git. Özür dilemek istiyorsan yarın eşini al kahvaltıya gel. Şikayetçi olmayacağım. ‘Kırılan burnum çok önemli değil’ dedim. Konuşurken ‘y.....ksın’ dedim. Bunun üzerine yere doğru ateş etti. Şikayetçi olmayacaktım. Ama ertesi gün ‘Berkay’a niye vurdum sorun’ diye haber gördüm. Eşimle ilgili kitap reklamı yapıyor diye haberler çıkınca da şikayetçi oldum. Arda bana sürekli ‘Ben yengeyi tanımadım. Görsem böyle birşey yapar mıydım’ dedi. Israrla söylüyorum. Burada özür dileyecek. Tanımadım kardeşim diyecek. Ben de haklarımdan feragat edeceğim. Ne tazminat ne bu dava umrumda değil. Tek istediğim özür. Başka talebim olmayacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Masaya dayandı’

Özlem Şahin ise ifadesinde şunları söyledi: “Arkadaşımla konuşurken beni arkadan biri dürttü. Döndüğümde masaya dayanmış şekilde Arda’yı gördüm. Selam vereceğini sandım, ‘Merhaba’ dedim. Kulağıma eğilerek, ‘Çok güzelsin, evli olmasaydın seni kaçırmazdım’ dedi. Arkadaşımdan beni dışarı çıkarmasını istedim. Eşime anlattım. Ben kimseye iftira atmam. Bir kız çocuğum var. Biri de karnımda. Allah katında herkes hesabını verecek. Şikayetçiyim.”.

Haberin Devamı

‘Doğum günü diye...’

İfadelerin ardından Berkay Şahin’in avukatı, Arda Turan hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını istedi. Bu talep üzerine Turan’ın avukatı, Arda’nın sporcu kişiliğine dikkat çekerek, “Polis çağırdı gitti, savcılık çağırdı gitti. Bugün duruşmanın ilk günü ve Arda’nın doğum günü duruşmaya geldi. Adli kontrolden beklenen fayda zaten sağlanmıştır. Talebin reddini istiyoruz” dedi. Bunun üzerine Berkay Şahin, “Ben de sesim ile para kazanıyorum. Bir daha hiç para kazanamayabilirdim. Arda benim burnumu kırdı. Ben de doğum günü diye ona hediye mi vereyim” diye konuştu. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

‘Kinaye yaptım’

Berkay Şahin duruşmada aylık gelirinin bin lira olduğunu söyledi. Bunun üzerine sosyal medyada gelirini düşük beyan etmesi nedeniyle tartışma başladı. Şahin, bunun üzerine sosyal medya hesabından “Bizim aylık kazancımızı bilmesi gereken kurumlar biliyor. Ben sadece insanların sahip olduklarını böbürlenerek söylemelerinden dolayı orada bir rahatsızlık duydum ve kinaye yaptım. Sanık koltuğunda yargılanan birinin ‘Ayda 300 bin euro kazanıyorum’ demesine karşılık ‘Ben de bin lira kazanıyorum’ dedim. Bu maksatla kinaye yapılarak söylenmiş bir şeydi” dedi. Avukat Mikail Hasbek, Şahin’in mahkemeye yalan beyanda bulunduğunu belirterek, “Duruşmada söylenen her söz resmi makam önünde söylenmiş kabul edilir. Mahkemede latife veya kinaye yapılamaz. Bu mahkemeye yanlış bilgi vermek, mahkemeyi yanıltmaktır. Bunun da Türk Ceza Kanunu’nda cezası vardır. Kişi bu durumu sosyal medyadan açıklayarak da zaten suçunu itiraf etmiş oluyor. Yaptığı açıklama ikrar niteliğindedir. Bu şekilde suçun unsurları oluşmuş oluyor. Eğer mahkeme suç duyurusunda bulunursa, Berkay Şahin hakkında ‘resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilir” dedi.

Haberin Devamı

12.5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor

Arda Turan ile Berkay Şahin 3 ay önce İstanbul Emirgan’da gittikleri eğlence yerinde kavga etmişti. Kavga, Turan’ın Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin’i taciz ettiği iddiasıyla başlamıştı. Turan, kavganın ardından hastanede tedavi gören Berkay’ın yanına silahla gitmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede müşteki şüpheli olarak yer alan Turan hakkında “cinsel taciz”, “kasten yaralama”, “Korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etme”, “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından 12.5 yıla kadar, müşteki şüpheli Berkay Şahin hakkında da “hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti.