Gündem SINAV GÖÇÜ EZİYETİ

SINAV GÖÇÜ EZİYETİ

10.04.2010 - 00:24 | Son Güncellenme:

Tercih etmemelerine rağmen sınav merkezleri uzak illere çıkan 375 Cizreli öğrenci, kaymakamlık ve belediyenin sağladığı otobüslerle uğurlandı. Kaymakam da bu karara tepki gösterdi

SINAV GÖÇÜ EZİYETİ

Şırnak’ın Cizre ilçesinden YGS’ye (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) girecek olan ve tercih etmemelerine rağmen sınav merkezleri uzak illere çıkan 375 öğrenci, kaymakamlık ve belediyenin sağladığı otobüslerle ücretsiz olarak törenle uğurlandı. Kaymakam Cihan Demirhan, öğrencilerin uzak illerde sınava girmesini eleştirerek, “İnşallah bundan sonraki yıllarda Şırnak’ta sınavlar yapılır. Bu talep öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın haklı talebidir” dedi. Öğrenciler iki gece otellerde ve misafirhanelerde konaklayacak.
Cizre’den YGS’de sınav yerleri Malatya, Elazığ, Bitlis, Siirt ve Diyarbakır gibi illere çıkan 375 öğrenciye kaymakamlık ve belediye başkanlığı sahip çıktı. Asker uğurlama törenini andıran uğurlamaya Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçı, Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kızıltepe’de de 260 öğrenci
Adaylardan Emrah Bilge de, “Sınav tercih yerim Diyarbakır olmasına rağmen, ÖSYM tarafından sınav yerim Malatya olarak belirlendi. Biz bunun bu bölgeye has bir uygulama olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Özlem Tuna da “Bu uygulamayı kınıyoruz. Sınav öncesi benim ve arkadaşlarımın psikolojisi bozuldu” dedi.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de başka yerlerde sınava girecek öğrenciler davul-zurnalar ve gözyaşları eşliğinde uğurlandı. 260 öğrencinin masraflarını belediye üstlendi.
Vatandaşlar uygulama için “Çocuklarımız adeta sürgüne gönderildi” yorumunu yaptı.

Yazarlar