Gündem Sınır ötesinden hain füze: 3 şehit

Sınır ötesinden hain füze: 3 şehit

02.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyinde PKK’ya yönelik 2 hava harekâtında 49 terörist öldürüldü. PKK’lı teröristlerin sınır ötesinden düzenlediği füzeli ve havanlı saldırılarda 3 asker şehit oldu.

Sınır ötesinden hain füze: 3 şehit

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nı başarıyla sürdüren Türk silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik düzenlenen iki ayrı hava harekâtında da 49 teröristi etkisiz hale getirdi. Terör örgütü PKK tarafından Kuzey Irak tarafından yapılan füze ve havanlı saldırılarda ise üç asker şehit oldu, yedi asker de yaralandı.

Haberin Devamı

Güdümlü füze attılar

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan bilgilendirmeye göre 29 Ocak’ta Irak’ın kuzeyi Asos/Kandil, Zap, Avaşin, Basyan, Hakurk bölgelerine iki ayrı hava harekâtı düzenlendi. Hava harekâtında, bölgeden elde edilen bilgiler çerçevesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 49 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

Öte yandan Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, askeri üs bölgesine PKK’lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda bir asker şehit düştü, beş asker de yaralandı. Güven Dağı’nda bulunan askeri üs bölgesine dün sabah PKK’lı teröristlerce sınırın Irak tarafından saldırı gerçekleştirildi. Güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan (23) şehit oldu, beş asker de yaralandı. Yaralı askerler, Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üs bölgesine de Kuzey Irak tarafından PKK’lı teröristlerce havanlı saldırı düzenlendi. Bu saldırıda da ilk belirlemelere göre iki asker şehit oldu, iki asker de yaralandı. Bekar olan şehit Gürhan’ın acı haberi Malatya’da yaşayan ailesine ulaştı. Ayrı yaşayan anne Serpil Canbay ile baba Yasin Gürhan, oğullarının şehadet haberiyle yıkıldı. Şehidin cenazesi bugün törenle toprağa verilecek.

Şehit 27 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar’ın memleketi Siirt’e acı haber ulaştı. Şehitlerin cenazeleri Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından uğurlandı.

4 aylık babaydı

Şemdinli’de şehit düşen 28 yaşındaki sözleşmeli er Halil İbrahim Şık’ın acı haberi, Adana’daki ailesine ulaştı. Ece Şık ile evli olan şehit Şık’ın 4 aylık bir bebeği olduğu öğrenildi. Şık’ın Nevra adını verdikleri kızını ilk ve son kez doğumda gördüğü, 20 gün sonra izne gelip kızını görmeyi planladığı öğrenildi.