Gündem Sınırda, sınırsız bayramlaşma

Sınırda, sınırsız bayramlaşma

01.10.2008 - 00:20 | Son Güncellenme:

Yakınlarıyla bayramlaşmak isteyen vatandaşların, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçişleri başladı

Sınırda, sınırsız bayramlaşma

Cilvegözü Sınır Kapısı’na sabah erken saatlerde gelen vatandaşlar, geçiş işlemlerini tamamladıktan sonra, Suriye tarafına giriş yapmaya başladı.
Cilvegözü Sınır Kapısı'na özel ve toplu taşıma araçlarıyla giden aileler, başvurudan sonra kendilerine verilen özel kartla pasaportlarını ve kimliklerini de göstererek geçiş yapmaya başladı. Sabah 07.00’de başlayan geçişlerde Suriye’ye gidenleri Türkiye’de kalan yakınları uğurladı.
Suriye’ye geçen vatandaşların buradaki akrabalarıyla 48 saat yatılı olarak bayramlaşacaklarını belirten yetkililer, Suriye’ye gitmek için 28 bin 432 kişinin başvuru yaptığını söyledi. Geçiş yapan vatandaşlardan gümrük mevzuatına uymalarını isteyen yetkililer, şöyle dedi:
"Vatandaşlarımız 48 saat kuralına da uysunlar. Aksi halde bu süreyi geçenlerin önümüzdeki bayramlarda Suriye’ye gitmeleri yasaklanacak."
Suriye’nin İdlip kentinde amca çocuklarıyla buluşacak olan  Fatma Hazar ile Adnan Başaran, “Eski yıllarda 8-10 yılda ancak görüşürdük. Yeni uygulama sayesinde her bayramda görüşme olanağı bulduk” diye konuştular.