Gündem Şirinler çetesinin işadamını kaçırması kameralara böyle yansıdı

Şirinler çetesinin işadamını kaçırması kameralara böyle yansıdı

28.12.2017 - 18:29 | Son Güncellenme:

İSTANBUL'da geçtiğimiz hafta genç işadamı M.E. yi Eyüpte’ki işyerinden kaçırarak Güngören’de getirdikleri bir adreste zorla senet imzalatan Şirinler çetesinin, kendilerine polis süsü vererek genç işadamını kaçırması güvenlik kameralarına yansıdı. Geçtiğimiz ay Bahçelievler’de bir AVM’nin lokantasında Azeri bir çeteyle cinayet siparişi toplantısı yaparken basılan çetenin, genç işadamını 775 bin liralık bir borç nedeniyle bir işkadının azmettirmesiyle kaçırdığı ortaya çıktı.

Şirinler çetesinin işadamını kaçırması kameralara böyle yansıdı

Geçtiğimiz hafta savcılığa başvurarak, kendisine polis süsü veren kişilerce Eyüpsultan’daki işyerinden kaçırılarak Güngören’de bir iş merkezinde bulunan adrese götürülüp, kendisine silah zoruyla açık senet imzalatıldığı şikayetinde bulunan iş adamı M.E.nin şikayetiyle harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri M.E.’yi kaçıran şüphelileri tespit etmek için çalışma yaptı.

Yapılan çalışmalarda işadamı M.E.’nin eviyle kaçırılıp zorla senet imzalatıldığı işyerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, M.E.yi kaçıran şahıslar arasında kamuoyunda Şirinler çetesi olarak bilinen suç örgütünün üyelerinin bulunduğunu tespit edince, örgütün lideri “Max” lakaplı Mehmet Sabri Şirin’in kardeşi Ömer Şirin ile kimliği tespit edilen 6 çete üyesini geçtiğimiz hafta yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyet’te sorgulanan çete üyeleri, iş adamı M.E.yi, iş kadını A.H.nin azmettirmesiyle kaçırdıklarını ifade edince iş kadını A.H.de gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada işadamı M.E., borç isteyen A.H.’ye 775 bin lira borç verdi. Borca karşılık olarak da A.H.nin evini ipotek ettiren işadamı bir süre sonra borcunu işkadınından geri isteyince, çetenin üyelerinden H.K.ya giden iş kadını H.A., çeteden iş adamı M.E.’nin elinde bulunan ipotek belgelerini alması için çeteyi suça azmettirdi.

Çeteyi, yüklü miktarda parayla M.E.nin elinde bulunan ipotek belgelerini alması için azmettiren iş kadını H.A.nin azmettirmesiyle de M.E.yi kaçırdığı tespit edildi. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı