Gündem Şırnak’ta Rus yapımı tanksavar ele geçirildi

Şırnak’ta Rus yapımı tanksavar ele geçirildi

13.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Besta ve Bestler-Dereler bölgesinde ‘Şehit İstihbarat Binbaşı Koray Onay Operasyonu’ kapsamında, bugüne kadar 22 sığınak ve 4 erzak deposunun tespit edildiği belirtildi.

Şırnak’ta Rus yapımı  tanksavar ele geçirildi

Valilik, bulunan sığınaklarda 130 milimetre çapında, 2 bin metre menzilli yabancı menşeli METİS tanksavar silahı, 130 milimetre tel güdümlü METİS tanksavar mühimmatı, 82 milimetre havan, RPG-7 roketatar, Şiyar keskin nişancı tüfeği, kanas keskin nişancı tüfeği, Bixi makineli tüfek, 10 Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet M-16 piyade tüfeği,ve çok sayıda mühimmat, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiğini açıkladı.
2015’te de bulunmuştu
Daha önce PKK terör örgütü yanlısı sosyal medya hesaplarında görüntüleri paylaşılan METİS tanksavar füzesinin kartuşu, 2015 yılında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ele geçirildiğinde Şırnak bölgesinde silahının ilk kez ele geçirildiği belirtilmişti. Sovyetler Birliği tarafından 1992 yılında geliştirilen, yarı otomatik güdümlü tanksavar füzesi sınıfında olan METİS, tanklara ve helikopterlere karşı kullanılıyor. Operasyonda dün sabah da PKK’lı 3 terörist öldürüldü.
Mardin’nin Artuklu ilçesinde de, güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışma sonucu bir el bombası, 148 kilogram plastik patlayıcı, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ile 56 fişeği ele geçirildi.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde de Çavuşlar köyünün Üzümlü mezrası kırsalında 9-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen operasyonda 10 sığınak ile depo tespit edildi. 2 kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 6 bin 885 fişek, 12 el bombası, 7 roketatar mühimmatı ile çok miktarda patlayıcı düzeneği ele geçirildi.
7 ton esrar ele geçirildi
Diyarbakır’ın Lice, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçelerinde süren “Şehit Jandarma Er Kadir Görgülü Operasyonu”nu önceki gün başarıyla tamamlandı. Bir teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 6 zanlı yakalandı. PKK’lı teröristlere ait çok sayıda sığınak kullanılamaz hale getirildi. Narkoterörle mücadele kapsamında, Lice ve Kocaköy ilçeleri kırsal alanında 564 kilogram kubar, 6 ton 680 kilogram toz olmak üzere toplam 7 ton 244 kilogram esrar ile 2 bin 750 kök Hint keneviri ve 800 kilogram kenevir tohumu ele geçirildi.