Gündem Şırnak'tan çok acı son dakika haberi - Yine kahreden bir haber geldi

Şırnak'tan çok acı son dakika haberi - Yine kahreden bir haber geldi

28.07.2015 - 17:38 | Son Güncellenme:

Şırnak'tan çok acı son dakika haberi geldi. İzinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. 3 Asker şehit oldu. Şırnak'tan gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.

Şırnaktan çok acı son dakika haberi - Yine kahreden bir haber geldi

Şırnak'ta, izinden dönen personelin güvenliğini sağlamakla görevli konvoya ateş açılması sonucunda çatışma çıktı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'ta biri subay üç askeri personelin PKK militanlarınca şehit edildiği bildirildi.
Üç askerin şehit edilmesinin ardından PKK unsurlarına hem yurtiçinde hem de yurtdışında kapsamlı bir harekat düzenlendi. Bu doğrultuda, Cobra tipi helikopterler ile sınır içinde üç personeli şehit eden PKK unsurları takip edilirken, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 30'a yakın savaş jeti de örgütün Zap, Metina ve Haftanin kamplarını vurdu.
Saldırı, dün Sabah saatlerinde gerçekleşti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yol emniyetini sağlamakla görevli askerlere, teröristlerce ateş açıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın olayla ilgili açıklamasında, "30 Temmuz 2015 günü saat 09.10 sularında, Kara Kuvvetleri 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na ait Görmeç ve Seslice üs bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlarımıza, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırı neticesinde; bir subay, bir erbaş ve bir er olmak üzere üç kahraman personelimiz şehit olmuştur. Olay bölgesine İHA, silahlı helikopterler ve komando unsurları sevk edilmiş, bir terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlere yönelik operasyon devam etmektedir" denildi.
DERİN ACI
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadesi kullanıldı.
ANINDA MİSİLLEME
Bu doğrultuda, Cobra tipi helikopterler, Jandarma komando timleri ve bordo bereliler ile sınır içinde üç personeli şehit eden PKK unsurları takip edildi. Eş zamanlı olarak Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 30'a yakın savaş jeti de örgütün Zap, Metina ve Haftanin kamplarını vurdu. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgide, savaş jetlerinin Gare Dağı üzerinde uçuş yaptığı, Haftanin bombalamanın, Uludere'nin Gülyazı ve Ortasu köylerinden de görüldüğü belirtildi. 182. Atmaca Filo'ya ait savaş jetlerinin daha önceden belirlenen PKK sığınaklarını ve cephaneliklerini lazer güdümlü bombalarla hedef aldığı belirtildi.
MALATYA VE DENİZLİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Şırnak'ta izinden dönen askerlerin birliklerine götürülmesi için konvoyun yol emniyeti için askerlere PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle yaşamını yitiren 3 askerden Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi ile er Kaan Kandemir'in ailelerinin oturduğu Malatya ve Denizli'ye şehit ateşi düştü.
Üsteğmen Tanrıverdi'nin Malatya kent merkezinde oturan ailesine ve er Kaan Kandemir'in Denizli'nin Çivril İlçesi'nde oturan ailesine öğle saatlerinde askeri yetkililer haber verdi. Acı haberle birlikte şehitlerin yakınları, Tanrıverdi ve Kandemir ailelerinin evlerine koştu.
TERÖR HEDEFLERİ BOMBALANDI
Şırnak Akçay'da bulunan Kara Kuvvetleri 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Görmeç ve Seslice üs bölgelerine izinden dönen personeli götüren konvoya yol emniyeti sağlayan askerlere sabah PKK'lı teröristlerin saldırısında 3 askerin şehit olmasının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Operasyon kapsamında Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler, Küpeli Dağı'nda PKK'lı teröristlerin bulunduğu noktaları havadan bombaladı. Operasyon bölgesine gönderilen İHA ile de saldırıyı yapan terörist grubun izi sürüldü.
Bölgede başlatılan operasyon sürerken, bombalanan bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü.
DİYARBAKIR'DAN SON DAKİKA HABERLERİ

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Mehmet Uyar(30) ve yoldan geçmekte olan Osman Caran hayatını kaybetti.
Duruma ağır olan polis memuru Mehmet Uyar (30) ve yaralanan vatandaşlardan Osman Caran kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, İbrahim Turan ise hastanede tedaviye alınırken, ilçede bir kişi olduğu belirtilen saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Dün saat 22.45'te Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan resmi polis aracına , kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin buyuk korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile yoldan geçen 2 vatandaş yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, durumu ağır olan polis memuru Mehmet Uyar ile 2 sivil vatandaş Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar ve Osman Caran isimli vatandaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Diğer yaralı İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği belirtildi.
Kaçan saldıganın yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.


ERDOĞAN'DAN DEMİRTAŞ'A ÇOK SERT SÖZLER
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Saray" konusundaki sözlerini kastederek, "Kendi üzerindeki karanlık bulutları dağıtmaya çılışıyor" dedi.
Pekin'de Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, bir gazetecinin, Demirtaş'ın, "Suruç katliamını Saray'a bağlı özel gladyo örgütü yaptı" sözlerini anımsatması üzerine, "Terbiyesizce ifadedir" dedi ve Cumhurbaşkanlığı makamının bu seviyeye düşürülmemesi gereken bir makam olduğunu vurguladı.
Erdoğan, "Bu şahıs, 6-7-8 Ekim katliamının baş sorumlusudur; bugüne kadar dokunulmazlık zırhı altındadır. Zaten abisi malum dağda yetişmiş ve halen de dağda olan birisidir. Kendisi de fırsatı bulunca herhalde oraya gider. Ağzından çıkanı kendisinin duyması gerekir. Kendi üzerindeki karanlık bulutları dağıtmaya çalışıyor. Haddini bilsin" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti ilişiklerini A'dan Z'ye ele alma imkanı bulduk. Askeri, ticari, kültürel tüm alanlarda neler yapabileceğimizi konuşma fırsatımız oldu. Bundan sonraki süreçte gerek Bakan arkadaşlarımız bu işin takipçi olacak. İş Konseyi Toplantısı da gerçekleştirildi. İşadamları sektörel olarak görüşmeleri yaptılar. Birlikte işadamlarımıza hitap etme imkanı bulduk. İşadamlarımızın heyecanına farklı bir heyecan katmış olacak. İslam Kültür Merkezi'nin görüşmelerinde bize verdikleri rakamlar umut verici. 35 bin cami ve 40 bin din görevlisinin olduğunu öğrendik. Bu umut verici. Diyanet İşleri Başkanlığımızla irtibat halindeler.
TERBİYESİZCE BİR İFADE
Erdoğan'a, HDP lideri Demirtaş'ın 'Suruç katliamını Saray'ın gladyosu yaptı' dediği belirtildi. Erdoğan bu soru üzerine şöyle konuştu:
Kusura bakmayın biraz ağır olacak. Terbiyesizce bir ifadededir. Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu ifade etmek isterim.
Her şeyden önce bu ifadeleri kullanan şahıs, 6-7-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar bu süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir, gölgelemiştir. Şu anda da hala, Avrupa'nın ve ABD'nin bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK'ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır.
ABİSİ MALUM, DAĞDA YETİŞMİŞ
Zaten Abisi malum, dağda yetişmiştir, halen de dağda. Kendisi de fırsat bulsa oraya koşar. Zaten zaman zaman oradan talimatları alan tipler bunlar.
AĞZINDAN ÇIKANI KULAKLARI DUYSUN
Bunların ağzından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Her şeyden önce bu güne kadar ülkenin huzuru, refahı için çalışan bir Cumhurbaşkanına, kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek, olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin."

YOLDA KİMLİK KONTROLÜ YAPMAYA ÇALIŞTILAR
PKK'nın TSK'nın etkili operasyonları sonucu ard arda ağır darbeler alması şehirdeki PKK yandaşlarını endişelendirdi. PKK'lılar güçlerini göstermek için dün Nusaybin'de güpegündüz yol kesip kimlik kontrolu yapmaya kalkıştı...
Nusaybin ilçesinde yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapan gruba polis müdahale etti. Bölücü terör örgütü PKK kamplarının bombalanmasını bahane eden terör örgütü yandaşı bir grup, Çağ Caddesi ve Şirin Bulvarı'nı barikat kurarak trafiğe kapattı.
Yoldan geçen araçları durarak kimlik kontrolü yapan gruba polis ekipleri müdahale etti. Polise taşla saldıran grup, biber gazı kullanılarak dağıtıldı. PKK yandaşı gruptakiler, müdahale sonrasında sokak aralarına kaçtı.
Bu arada, barikatlar dolayısıyla zırhlı polis araçlarının bazı ara sokaklara girmediği görüldü.
Ağrı’da operasyon: Ölü ve yaralı teröristler var
Ağrı Valiliği, terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda 2 teröristin öldürüldüğünü, 2 terörist de yaralandığını bildirdi
Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,"Bugün Sabah 10.30 sularında İlimiz Doğubayazıt-Gürbulak yolu Karaburun Köyü mevkiinde zırhlı araçla devriye görevi yapan güvenlik güçlerimize saldırı düzenleyen terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda 2 terörist öldürülmüş, 2 terörist de yaralanmıştır" denildi.