Gündem Sisli hava Marmara'da etkili olacak

Sisli hava Marmara'da etkili olacak

23.12.2009 - 10:04 | Son Güncellenme:

Dondurucu soğuklar yerini daha ılık bir havaya bırakırken İstanbulluları sisli günler bekliyor

Sisli hava Marmarada etkili olacak

Yağışlar, yavaş yavaş Türkiye'yi terk ederken, sisli hava Marmara bölgesi ile iç kesimlerde etkili oluyor.

İşte 5 günlük hava durumu İşte kayak merkezlerindeki kar kalınlığı Avrupa'da hayat normale dönüyor Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinin hafif sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don, Marmara'nın güneydoğusu ile iç kesimlerde yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Türkiye'nin güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara'nın güneydoğusu ile iç kesimlerde sis beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde düşüş, buzlanma ve don) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELER GÖRE HAVA MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale) hafif sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda sis bekleniyor.

EGE: Kıyı kesimleri çok bulutlu, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis, Afyon ve Kütahya çevrelerinde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri ile bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta, Burdur) hafif buzlanma ve don hadisesi ile birlikte sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Kuzey kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don hadisesi ile birlikte sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Kıyı kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don hadisesi ile birlikte sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey ve doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don hadisesi ile birlikte Muş ve Kars çevrelerinde sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde batman çevrelerinde sis bekleniyor.