Gündem ‘Sivas Davası’nda unutkanlık skandalı

‘Sivas Davası’nda unutkanlık skandalı

29.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivas Davası’nın firari 3 sanığından 2’si hakkında 2004 ve 2008’de çıkarılan “Kırmızı Bülten” kararlarının mahkemeye gönderilmediği ortaya çıktı

‘Sivas Davası’nda unutkanlık skandalı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin ana davada, bulunamadıkları gerekçesiyle dosyaları ayrılan firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş hakkında “Kırmızı Bülten”in ilk aşaması olan difüzyon çıkarılmasını kararlaştırdı. Mahkemenin bu kararı, 3 sanıktan 2’si hakkında 2004 ve 2008’de çıkarılan “Kırmızı Bülten” kararlarının mahkemeye gönderilmediğini ortaya koydu.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müdahil avukatları Süleyman Ateş, Şenal Sarıhan, Erdoğan Kılıç ve Hasan Cem Yılmaz ile Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, sanıklar Murat Sonkur ve Eren Ceylan hakkındaki tutuklulama kararının henüz infaz edilemediğini, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Murat Karataş’ın ise henüz yakalanamadığını açıkladı.

Video ve kayıtlar
Önceki celsenin ara kararı uyarınca TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’ndan istenen ve Sivas olaylarına ilişkin fotoğraf ve video kayıtlarını içeren DVD’nin gönderildiğini bildiren Örsdemir, Sivas olaylarına ilişkin soruşturma yürütülüp yürütülmediğinin sorulduğu TMK’nın 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nden ise yanıt gelmediğini kaydetti.
Mahkeme üç sanık hakkında, “Kırmızı Bülten”in ilk aşaması olan “difüzyon” çıkarılmasına karar verdi.