Gündem Sivas davası tam bir yıldır Yargıtay arşivinde bekliyor

Sivas davası tam bir yıldır Yargıtay arşivinde bekliyor

19.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay’a gönderilen Sivas Davası dosyasının temyiz incelemesinin henüz yapılmadığı ve dosyanın bir yıldır rafta bekletildiği ortaya çıktı

Sivas davası tam bir yıldır Yargıtay arşivinde bekliyor

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılarak 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların baş sorumlusu olduğu iddia edilen ve kırmızı bültenle aranırken Sivas’ta ölen dönemin Sivas Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak’ın da aralarında bulunduğu 7 sanıkla ilgili dava dosyasının temyiz incelemesi hala yapılamadı. Dosyanın bir yıldır rafta bekletildiği ortaya çıktı. Sivas ana davasında uzun süre bulunamayan sanıklar Cafer Erçakmak, Şevket Erdoğan, Köksal Koçak, Hakan Karaca, Necmi Karaömeroğlu, Yılmaz Bağ ve İhsan Çakmak hakkındaki dava, ana dava dosyasından ayrılarak görüldü.
Yargılama sürerken Sivas olaylarının baş sorumlusu olduğu iddia edilen ve İnterpol kararıyla kırmızı bültenle tüm dünyada aranan dönemin Sivas Belediye Meclis Üyesi Erçakmak’ın Sivas’ta öldüğü ve gizlice gömüldüğü ortaya çıktı. Sanıklardan Bağ’ın da, dava sürerken öldüğü bildirildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını 14 Mart 2012’de verdi. Mahkeme, Erçakmak ve Bağ hakkındaki davaları yargılama sürerken öldükleri gerekçesiyle düşürürken, diğer sanıklar hakkındaki davaların da yargılandıkları suça öngörülen 15 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğu için düşürdü. Mağdur ve müdahil avukatları, insanlık suçlarında zamanaşımı işlemeyeceği gerekçesiyle kararı temyiz etti.
18 Eylül 2012’de Yargıtay’a gönderilen dosyanın temyiz incelemesini halen tamamlamadı.

Yazarlar