Gündem Sivil imama ‘Soru hırsızı’ suçlaması

Sivil imama ‘Soru hırsızı’ suçlaması

01.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Sivil imama ‘Soru hırsızı’ suçlaması

Başkentte, FETÖ firarisi Adil Öksüz başkanlığındaki darbe hazırlık toplantılarının yapıldığı villada parmak izi bulunan, örgütün, “Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli subaylar imamı” Birol Kurubaş’ın, 10 Temmuz 2010’daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin de yargılandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İddianameye göre, Kurubaş, 2009’da girdiği KPSS’nin eğitim bilimleri testinde 120 sorunun 102’sini, iptal edilen sınavda da 113’ünü doğru yaptı. Kurubaş, sınavdaki şaibelerin ortaya çıkması üzerine tekrarlanan sınava ise girmedi.

Dikkat çeken trafik

İddianamede, Kurubaş’ın para trafiğine ilişkin MASAK raporuna da yer verildi. Buna göre, iptal edilen sınavda 100 ve üzerinde doğru yapan beş kişinin, Kurubaş’a toplam 81 bin 547 lira para transfer ettiği, Kurubaş’ın da yine soruşturmanın şüphelisi dört kişiye 75 bin 947 lira gönderdiği belirlendi..

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebiyle dava, yine Kurubaş’ın sanığı olduğu Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki darbe girişimine ilişkin “Genelkurmay Çatı Davası” ile birleştirildi. Birleştirme kararında, dosyalar arasında şahsi, fiili ve hukuki irtibat bulunduğundan iki dosyanın birleştirilmesine karar verildiği kaydedildi. - ANKARA AA

Haberin Devamı


Öksüz’lü toplantılar

Birol Kurubaş’ın, örgüte ait şirket adına Ankara’da Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde kiralanan üç katlı villada, firari Adil Öksüz başkanlığında yapılan darbeye hazırlık toplantılarına katıldığı tespit edilmişti. Toplantıya Öksüz ve Kurubaş’ın yanı sıra Bilal Akyüz, Mustafa Barış Avıalan, Sinan Sürer, Gökhan Şahin Sönmezateş, Ömer Faruk Harmancık, Turgay Sökmen, Fırat Alakuş, Ali Osman Gürcan ve Murat Koçyiğit’in de katıldığı belirlenmişti. Kurubaş’ın 5, 6, 7, 8 ve 9 Temmuz 2016’daki toplantılara katıldığı, evde yapılan aramalar sonucunda ortaya çıkmıştı.